fbpx
E-UTRIP
Z leve Janez Škrabec, Wang Huiqin, veleposlanik Kitajske, Vika Potočnik, županja mesta Ljubljana, veleposlanik ZDA, veleposlanik Rusije in župan Jože Tanko.
Aktualno Kultura Umetnost

Trije veliki – največji

V Galeriji Miklova hiša v Ribnici so konec decembra odprli tradicionalno, že 18. razstavo Iz likovne zbirke Riko z naslovom Neznosna lahkotnost bivanja in na ogled postavili izbor del enajstih mladih slovenski umetnikov.

Zasebna zbirka pod korporativnim okriljem podjetja Riko se ponaša s slikarskimi in kiparskimi deli najpomembnejših umetnikov od konca 19. stoletja do danes in obsega že preko 300 umetniških del, ki jih zaokrožajo posamezne slike iz Likovne zbirke IEDC, Galerije Miklove hiše in Narodne galerije zbirka.

“Vse mi je bilo položeno v zibko, moj dedek je bil veliki zbiralec v Brežicah in je prijateljeval s slovenski impresionisti. Imel sem bogato popotnico z ljudmi, ki so mi dajali navdih,” je o zbirateljstvu povedal Janez Škrabec.

Je pa bila predhodnica stalni vsakoletni razstavi, razstava slovensko-kitajske slikarke Wang Huiqin, ki se je v Galeriji Miklova hiša predstavila leta 2002. Od takrat je ta posnetek, na katerem so z leve Janez Škrabec, Wang Huiqin, veleposlanik Kitajske, Vika Potočnik, županja mesta Ljubljana, veleposlanik ZDA, veleposlanik Rusije in župan Jože Tanko.

Torej, trije veliki v Ribnici. Njihova skupna (javna) fotografija bi bila v današnjem času misija nemogoče.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki