fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Novice

Temeljita obnova osnovne šole v Velikih Laščah

Svetnice in svetniki Občine Velike Lašče so na deveti redni seji sprejeli občinska proračuna za leti 2024 in 2025. Med prvo obravnavo na občinskem svetu in javno razpravo sta bili vloženi le dve pobudi.

Proračun za leto 2024 znaša 6,8 milijona evrov prihodkov in slabih deset milijonov evrov odhodkov. Razlog za tako velik primanjkljaj je načrtovano najemanje kredita za gradnjo šolske infrastrukture v tem letu, za kar bodo namenili okoli tri milijona evrov. Poleg občinskih deležev, dobršen delež pričakujejo s strani države in iz drugih naslovov.

Župan Matjaž Hočevar je poudaril, da vlaganje v prenovo in razširitev šolske infrastrukture – prizidek k šoli, izgradnja nove kuhinje in renoviranje starega dela Osnovne šole Primoža Trubarja – postaja nujno zaradi naraščanja števila otrok, predvsem zaradi novih priseljevanj v občino.

V letu 2025 naj bi bil proračun z okoli šestimi milijoni evrov uravnotežen tako na odhodkovni kot prihodkovni strani. Denar iz občinske blagajne bo v naslednjih dveh letih namenjen tudi za začetek delovanja centra za dnevno varstvo občanov, asfaltiranje cest in vlaganje v vodno infrastrukturo. Proračuna sta bila soglasno podprta s strani svetnic in svetnikov.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki