fbpx
E-UTRIP
Aktualno Društva Kočevje Nogomet Novice Šport

Kdo je veteranski državni prvak v nogometu? NK Kočevje!

V soboto, 15. junija 2019, je Nacionalni nogometni center Brdo gostil finalni turnir desetih najboljših veteranskih ekip iz sedmih Medobčinskih nogometnih zvez. In med njimi so bili – kot prvaki ljubljanske lige – tudi nogometaši NK Kočevje. Lani, ko je bil tovrstni finalni turnir prvič organiziran, so naši nogometaši zasedli odlično drugo mesto, boljša od njih je bila le ekipa Gorice. No, letos… letos pa so naslov državnih podprvakov spremenili oziroma nadgradili še višje, najvišje, v naslov državnih prvakov.

NK Kočevje s svojo veteransko sestavo v ljubljanski ligi nastopa že 16 let, in to zelo uspešno, saj so bili kar sedemkrat (od tega sedaj že petkrat zapored) prvi na lestvici. Letos, denimo, so si priigrali kar 17 zmag, 3 neodločene in samo 2 poraza in s tem odličnim rezultatom vodijo drugouvrščeno ekipo Kolpe za kar 9 točk. Res pa je tudi, da so kočevski veterani igrali z ekipo, sestavljeno večinoma iz nekdanjih profesionalnih igralcev, nogometašev Avto Buma, ki je bila eno sezono celo v prvi nogometni ligi. »Naši ekipi v ligi veteranov pomagajo tudi nogometaši Krke iz Novega mesta, ki nam včasih posodijo tudi do pet igralcev. No, mi pa njim to nekako »vrnemo«, ko mi, kočevski nogometaši, Novomeščanom posodimo naše pare nog za prijateljske tekme,« pove in pohvali sodelovanje s Krko Vladimir Briški, vodja kočevskih nogometnih veteranov.

V veteranski ligi je dovoljeno igrati vsem, ki so starejši od 35 let. »Mi niti približno nismo najmlajši po starosti ekipe, sploh v primerjavi z drugimi, kjer igrajo večinoma res tisti »najmlajši«, stari od 35 do 40 let,« še pove Briški. Najstarejši član kočevske ekipe je Srečko Rajšel, nekdanji profesionalni nogometaš, ki to igro z žogo pri 61-ih letih še vedno »strese z rokava«.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki