fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Svetla kočevska košarkarska prihodnost

Mladi košarkarji Košarkarskega kluba Kočevje tudi v letošnji sezoni zavzeto trenirajo in uspešno nastopajo v državnih tekmovanjih svojih starostnih kategorij. Kočevski klub na ligaških tekmovanjih in drugih turnirjih zastopajo ekipe do 12, 14 in 16 let, košarkarskih veščin pa se učijo tudi najmlajši učenci od prvega do tretjega razreda kočevskih osnovnih šol. Zanimanje za ta globalno priljubljen šport je med mladimi pri nas zelo veliko, zato se tudi za kočevsko košarkarsko prihodnost nikakor ni treba bati.

»Sezona je za nas zelo uspešna, saj je ekipa do 14 let še vedno neporažena v drugi slovenski košarkarski ligi. Zmagala je torej na vseh ligaških srečanjih, tudi v Pokalu Slovenije pa se je uvrstila med 16 najboljših ekip v državi. Ekipa do 16 let je mlajša od vseh svojih tekmic, saj zanjo igrajo fantje, stari 14 let. Borijo se po najboljših močeh in trenirajo petkrat na teden, uspelo pa jim je tudi dobiti kar nekaj težkih tekem,« razloži trener Košarkarskega kluba Kočevje Klemen Kirašič.

Ob tem je še posebej pohvalil zagnanost svojih varovancev na treningih: »Fantje vseh starosti zelo radi prihajajo na treninge, so pridni in hkrati nagajivi, tako da je na treningih vedno zabavno. Celo, ko so poškodovani in ne morejo trenirati, si pridejo trening ogledati. Vidi se, da imajo res radi košarko, zato so jim tudi tekme v užitek. Včasih so sicer še preveč živahni, a tako je tudi prav, saj otroci morajo biti igrivi. Z ekipo do 16 let se bomo udeležili tudi kvalifikacij za vstop v prvo slovensko ligo, saj si nedvomno zasluži igrati med najboljšimi v svoji kategoriji. Verjamem, da lahko premagajo tudi starejše od sebe in da jim bo željeni preboj na koncu tudi uspel.«

Veliko zanimanje tudi na šolah

»Zanimanje za košarko je med mladimi res veliko, imamo tudi številčno obiskane košarkarske krožke na osnovnih šolah v Kočevju in Stari Cerkvi. V ekipah do 14 in 16 let imamo skupno kar 25 fantov, vsake toliko pa se nam priključi še kdo na novo. Tudi s šolsko ekipo smo uspešni, uvrstili smo se namreč v četrtfinale državnega prvenstva,« zaključi naš sogovornik.

»V ekipi se odlično počutim, rad hodim na treninge in igram na tekmah. Vsi soigralci imamo radi ta šport, zato vztrajamo pri treniranju. Biti kapetan ekipe je zame še posebna čast, saj pred vsako tekmo soigralce ogrejem in jih pripravim na srečanje. Ponosen sem, da mi je trener zaupal to odgovornost. Z letošnjo sezono sem zelo zadovoljen, saj smo v ligaškem tekmovanju še neporaženi, premagovali pa smo tudi že ekipe iz prve državne lige. Na dolgi rok si vsi želimo, da bi zaigrali v najmočnejši slovenski ligi. Sam pa si želim tudi nekoč ustvariti košarkarsko kariero. Seveda ne vem, kaj bo prinesla prihodnost, a si res želim postati dober, po možnosti poklicni, košarkar,« pa pristavi kapetan ekipe do 14 let Ožbej Adamič.

Izidor Volf

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki