fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kronika

Ste čez vikend srečali veliko policistov ali pa vas je zmotil hrup helikopterja?

Policija je ta vikend začela z akcijo nadzora nad nedovoljenim prehajanjem meje. Akcija bo potekala vse do 18. septembra. Cilj nadzora je preprečevanje, odkrivanje in obravnava nezakonitih prehodov meje.

Letos obravnavali 327 več ilegalnih prehodov

V obdobju od 1. 1. do 31. 8. 2020 so policisti na območju Slovenije obravnavali 10.223 ilegalnih prehodov državne meje. V primerjavi z lanskim letom se je številka povečala za 327 ilegalnih prehodov. Zaradi naraščajočega trenda nezakonitih prehodov na meji s Hrvaško se na območju policijskih uprav Novo mesto, Ljubljana, Koper, Murska Sobota, Celje in Maribor izvaja poostren nadzor državne meje, ki bo potekalo vse do 18. septembra.

Letos se je v treh mesecih (junij, julij in avgust) močno povečala obravnava oseb, kar 90 odstotkov obravnavanih tujcev je bilo prijetih na območju policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper. Poleg policistov rednih patrulj v nadzoru sodelujejo še policisti vodniki službenih psov, policisti konjeniki in policisti policijskih postaj za izravnalne ukrepe. Uporabljali bodo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, vključno s helikopterji in droni. Pomoč nudijo tudi pripadniki Slovenske vojske.

K.N.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki