fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Občina Zdravje

Stare garaže za rešilce v štirih tednih uredili v nove ambulantne prostore

Zaradi zaostrovanja razmer s koronavirusom so tudi na Kočevskem zavihali rokave in na hitro uredili nove prostore za okrevanje bolnikov, ki potrebujejo nujno zdravstveno oskrbo. »COVID razmere niso ugodne, zato smo želeli zagotoviti pomoč najbolj nujnim potencialnim pacientom z zdravstvenimi zapleti tudi v Kočevju, saj so bolnice popolnoma zasedene. Zato smo samoiniciativno uredili COVID ambulanto iz treh starih garaž za rešilce, v samo štirih tednih, od načrta do vselitve,« sporoča župan dr. Vladimir Prebilič. V novo urejenih prostorih se nahaja ambulantni prostor za preglede, WC za bolnike, opazovalnico z dvema posteljama in napeljavo za priklop na sistemski kisik, filter za preoblačenje s čistim in nečistim delom, skladišče in delovni prostor za osebje. »Prostori so ogrevani, omogočajo hitro zračenje in dezinfekcijo. Omogočajo opazovanje in spremljanje bolnikov, ki potrebujejo infuzijo ali oskrbo s kisikom, ali v slabšem stanju čakajo na transport v bolnišnico,« razloži župan ter doda, da brise jemljejo pod streho, pred Covid ambulanto.

Za zmanjševanje tveganja morebitnih prenosov okuženih, so uredili ločene poti za tiste, ki prihajajo in odhajajo. Pred prostori je parkirano reševalno vozilo namenjeno COVID-19 pozitivnim bolnikom.

Denar za nove prostore zagotovil ZD Kočevje in deloma država

»Denar je bil zagotovljen deloma s pomočjo ZD Kočevje, priskočila pa je na pomoč tudi država oziroma resorno zdravstveno ministrstvo. Izvedba je bila hitra in dobra, na pomoč so priskočili lokalni izvajalci, ki so se tega lotili prednostno,« pojasnjuje dr. Prebilič.

Kljub selitvi je delo v ZD Kočevje teklo normalno, stekla je v zgolj enem dnevu. »Zahvala gre nekaj predanim zaposlenim v ZD Kočevje, ki so žrtvovali proste vikend ure, da je bilo vse delo opravljeno,« pove župan in se zahvaljuje vsem, ki so pomagali in sodelovali.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki