fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Narava & zdravje Zdravje

Stanje okužb naših šolarjev po počitnicah

V šolske klopi in vrtčevske igralnice so se zopet vrnili otroci. Stanje na naših šolah in v vrtcih je zaenkrat dobro.

Peter Pirc, ravnatelj OŠ Zbora odposlancev sporoča, da je stanje v šoli odlično. “Naj tako tudi ostane. Bolniški sta le dve. Večina otrok je v šoli, jih pa kar nekaj koristi dopust, ker so odšli k svojcem v tujino.2 V karanteni ni nobenega oddelka.

Tudi Darja Delač Felda iz OŠ OB Rinži odgovarja, da se je leto začelo popolnoma normalno. “V šoli je celo več otrok kot decembra, torej se je zmanjšala obolevnost tudi s prehladi in drugimi boleznimi.” Delač Felda dodaja, da na šoli ni karanten in pouka na daljavo. V času novoletnih počitnic je bil okužen en otrok, ki je v karanteni.

Na OŠ Dr. Franceta Prešerna v Ribnici so danes zabeležili en pozitiven test. Karanten na šoli ni.

Iz kočevskega vrtca sporočajo, da je stanje po počitnicah povsem običajno in da so se otroci v večini vrnili. Ravnateljica Irena Robič dodaja, da o novih okužbah niso obveščeni.

Ravnatelj ribniškega vrtca Andraž Caserman sporoča, da je “stanje v vrtcu po počitnicah ponovno radostno in aktivno, saj so se po počitnicah vrnili mnogi otroci. Trenutno imamo v našem zavodu 32 karanten in 11 izolacij. Pri obeh podatkih gre za otroke in zaposlene skupaj.”

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki