fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Novice Občina Ribnica

Srečanje županov 3a razvojne osi: “Hočemo premike in večjo dinamiko”

Včeraj so se pri nas v Kočevju na pobudo župana Vladimirja Prebiliča sestali župani občin Škofljica, Velike Lašče, Dobrepolje, Ribnica, Loški potok, Sodražica, Kostel, Osilnica in seveda Kočevje, ki jih povezuje trasa ceste 3a razvojne osi. Razlog za srečanje je bil, da pri projektu, ki se od februarja lani ni bistveno premaknil, dosežejo premik in večjo dinamiko. Izbrali so tudi svojega predstavnika za pogovore s pristojnimi, to bo ribniški župan, Samo Pogorelc.

Samo Pogorelc bo poslej zastopal njihove interese, prva njegova naloga pa je, da se dogovori za sestanek z vlado oz. s predstavniki ministrstva za infrastrukturo, je za STA povedal Prebilič.

Pri pristojnih bi radi dosegli, da zaženejo zastale projekte na trasi, saj so do zdaj dobili le delne odgovore in ocene, da je projekt zanimiv, glede tega pa ni bilo še nobene implementacije, je pojasnil in dodal, da bi radi dosegli, da bi se projekt “prelil tudi v finančne obveznosti države” oz. v državni proračun.

Dogovorili so se še, da bodo poleg županske koordinacije oblikovali tudi koordinacijo na ravni občinskih uprav in da bodo občine zagotovile administrativno podporo ribniškemu županu Pogorelcu, da bo lahko projekt ves čas spremljal in sodeloval pri odpravi morebitnih ovir pri njegovem uresničenju, še poroča STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki