fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika Ribnica

Sreča v nesreči, Anton dvanajst ur ukleščen v zveriženi pločevini

Sedemnajst ribniških gasilcev je v nedeljo zjutraj, 26. 1., pomagalo pri reševanju 62-letnega domačina, ki je kar dvanajst ur ostal ukleščen v zveriženemu avtomobilu, v gozdu na Travni Gori. V soboto zvečer, domnevno okoli sedme ure, je na poti proti Novi Štifti, dvesto metrov pred prvim večjim ovinkom, voznik iz neznanih razlogov zapeljal na rob ceste, ko je avtomobil izgubil »tla« pod gumami in se začel prevračati. Trčil je v bukovo deblo in se še dvakrat obrnil preden se je po strmini zagozdil med drevesa. Poškodovanega je v avtomobilu zjutraj, okoli osme ure, prvi videl pohodnik, ki je takoj obvestil center za zaščito in reševanje.

»Že med vožnjo sem gasilskim tovarišem dejal, da bomo priča doslej eni najbolj zahtevnih intervencij. Ob prihodu pa so se njene razsežnosti še bolj razgrnile. Pred nami je bila strmina pod kotom 70 stopinj in nenavadna pozicija razbitega (zmečkanega) avtomobila,« opiše Rok podrobnosti. Prvi je stopil do voznika, ki je zmogel povedati nekaj besed, čeprav je bil močno podhlajen, kar je reševalcem dalo še več poguma. Pretehtali so vse možnosti, kako naj ga varno izvlečejo iz avtomobila, ki je bil z vrati obrnjen na bok. »Še zdravega človeka bi ta položaj spravil v obup, saj pripet in poškodovan ni nikakor mogel sam poriniti sovoznikovih vrat visoko nad njim,« ni dvomil Rok. Zato so gasilci razrezali streho avtomobila in ga tako rešili, z vrvno tehniko pa so ga prenesli v oskrbo, do reševalnega vozila NMP Ribnica, ki ga je s poškodbami pljuč in prsnega koša odpeljalo v UKC Ljubljana.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki