fbpx
E-UTRIP
(Foto: FB Komunala Kočevje)
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Pisma bralcev Zdravje

SPRAŠUJETE NAS: Kdaj bodo postavljeni koši za odpadke in pasje iztrebke po Kočevski Reki?

V uredništvo smo prejeli vprašanje, kdaj bodo v Kočevski Reki postavljeni koši za odpadke in pasje iztrebke. Bralka pravi, daj naj bi bili že dolgo obljubljeni, a jih še vedno ni. Z vprašanjem smo se obrnili na Občino Kočevje, od koder odgovarjajo:

»Koški v Kočevski Reki trenutno niso v načrtu, niti niso bili obljubljeni. Vsekakor bi si želeli, da je čim večji del poseljenih območij urejen z javnimi koši, ki bi se jih tudi vestno uporabljalo. Večji problem predstavlja strošek upravljanja. Glede na velikost in razpršenost poseljenosti naše občine, bi to predstavljalo precejšen dodaten strošek, na primer samega prevoza do Kočevja, saj odvoza ni možno načrtovati kot za odpadke gospodinjstev. Opcija bi bila, da bi koše redno in ustrezno praznile krajevne skupnosti, do sedaj nismo našli skupne rešitve, bomo pa to možnost še pustili odprto in delali na tem.

»Občina Kočevje ima sicer okoli 180 koškov za različne frakcije, ti so v večini nameščeni v Kočevju in najbližji okolici, na najbolj frekventnih lokacijah. Takšna praksa je tudi najbolj smiselna. Na manj obljudenih krajih in v naravi si prizadevamo, da odpadke odnesemo nazaj domov in ne ostanejo v naravi, pa čeprav v košu. Takšen način ravnanja je že lepo sprejet predvsem med pohodniki in kolesarji, upamo, da se uspešno širi še naprej,« še dodajajo.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki