fbpx
E-UTRIP
Po večmesečnem premoru se je v skednju na Škrabčevi domačiji v Hrovači odvrtel tradicionalni pogovorni večer.
Aktualno Kultura Umetnost

Spotikanja v skednju

Na predvečer, ko so padle (zaščitne) maske, se je v skednju na Škrabčevi domačiji v Hrovači po večmesečnem premoru odvrtel tradicionalni pogovorni večer, ki sta ga podpisala voditeljica, sicer novinarka Vesna Milek in dolgoletni urednik in obraz slovenske televizije, Lado Ambrožič, ki korenine vleče od Matičevih, z Velikih Poljan pri Ribnici.

V daljšem pogovoru sta številnim zbranim obračala liste Ambrožičeve knjige Spotikanja, ki je izšla pred dobrim mesecem. Bralcu odstirajo zakulisja, ki so spremljala rojevanje in postavljanje na noge nove države – Ambrožič je bil odgovorni urednik informativnega programa od 1991 do 1999 – oziroma vpliv večine posameznikov, ki so vzpon na oblast razumeli tudi kot pravico do prostega razpolaganja z mediji.

Pritiska tako z levega kot tudi z desnega političnega pola je bilo na nacionalni televiziji vedno. »In vedno ga bo,« je pritrdil Ambrožič v pogovoru z gostiteljem Janezom Škrabcem, na sliki. »Novinarji se temu lahko ubranijo le z objektivnostjo in preverjenimi informacijami,« je dejal Ambrožič.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki