fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Politika

Obstoječi ukrepi zaradi Covid-19 bodo v veljavi najverjetneje ostali še kar nekaj časa

Epidemiološko stanje v Sloveniji se še zaostruje, stanje se ne umirja, prav tako očitno vrhunca okužb še nismo dosegli. Včeraj so opravili 6311 testiranj na okužbo s koronavirusom, od katerih je bilo pozitivnih kar 2027 oseb. Umrlo je 29 bolnikov, pri katerih so zaznali okužbo s Covidom-19. Glede na slabše stanje vlada še nekaj časa ne namerava sprostiti ukrepov. A vendar je zaznati rahel upad pri reprodukcijskem številu, saj počasi a vztrajno drsimo proti mejniku, ko nekdo okuži zgolj enega prebivalca. Trenutno reprodukcijsko število znaša 1,14, 1. novembra pa je bilo 1,21. Kacin z optimizmom pove, da je ta teden dokaz, da so ukrepi, ki jih je sprejela vlada in ki jih uveljavljajo občanke in občani, obrodili sadove.

Po izračunih vlada predvideva, da bodo razmere ostale zelo resne še vsaj mesec dni. V kolikor bomo pri zmanjšanju okužb uspešni, si morda lahko obetamo, da bomo božične in novoletne praznike preživeli v krogu družine. A to za zdaj še ni jasno.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki