fbpx
E-UTRIP
Aktualno Nogomet Ribnica Šport

Športno obarvani december v NK Ribnica

Decembrski dnevi se počasi iztekajo, v NK Ribnica pa so treningi in tekme še v polnem zamahu. Vse selekcije pridno in zavzeto trenirajo, kar se lepo kaže tudi na tekmah.

Novost, ki smo jo uvedli v NK Ribnica od meseca novembra dalje, so treningi pod strokovnim vodstvom kineziologa. Kaj je kineziologija? Preprosto povedano je kineziologija veda o gibanju, ki je zelo pomembna pri razvoju otroka v povezavi s futsalom/nogometom. ZNTS (Zveza nogometnih trenerjev Slovenije) je v mesecu septembru organizirala zelo uspešen seminar na temo ‘Model uvodno pripravljalnega treninga’, ki so ga z dijaki Nogometnega razreda Ljubljana Šiška vodili profesorji Kineziološke fakultete iz Zagreba – dr.Igor Jukić ter asistenti Marin Dadić, Aleksander Petković in Tomislav Brlečić. Seminar je predstavil izjemno pomembno temo sodobnega nogometa, ki se v našem vadbenem procesu premalo uporablja. Seminarja so se udeležili tudi trenerji NK Ribnica. Otroci so nad kineziološkim treningom navdušeni in so pozitivno sprejeli novost, ki se v futsalu in nogometu vse več uveljavlja.

Selekcija U9

Naša najmlajša tekmovalna selekcija U9 je imela v soboto, 7. decembra 2019, v ŠC Ribnica 2. turnir pod okriljem MNZ. Otroci so že pravi mali nogometaši, ki dajejo gole in poskrbijo, da gledalci na tribunah uživajo. Naslednji, 3. turnir selekcij U9, bo v soboto, 11. januarja 2020 v ŠC Ribnica v organizaciji NK Ribnica. Vabljeni!

Selekcija U11

Druga tekmovalna selekcija NK Ribnica U11 ima za sabo že dva turnirja pod okriljem MNZ. Ekipa otrok trenira 3 do 4 krat tedensko v Dolenji vasi, Velikih Laščah in ŠC Ribnica. Treningi so pestri in razgibani s poudarkom na tehniki in taktiki. Zadnji letošnji turnir bo potekal v soboto, 22. decembra, v Kočevju, vabljeni!

Selekcija U13

Selekcija U13 ima odigranih že 6. krogov Državnega prvenstva U13 in trenutno zaseda odlično 1. mesto! Ekipa fantov in enega dekleta poskrbi za pravo futsal poslastico na igrišču. Čudovite akcije, lepa igra, fair play – vse to in še več lahko vidimo na tekmah. Čestitke trenerjema, Ladu in Primožu. Gledalci uživamo na tekmah in nemalokrat ekipi NK Ribnice ploskajo navijači nasprotnih ekip!

Selekcija U15

Najstarejša selekcija NK Ribnica, U15, ki je hkrati tudi najmlajša ekipa v tekmovanju 1. Slovenske Futsal lige, trenutno zaseda več kot odlično 3. mesto! Ekipa fantov in dveh deklet, Veronike in Naje, je prav vse nas presenetila s svojo borbenostjo in predanostjo futsalu kljub temu, da so vstopna in najmlajša generacija.

V ekipi igrata tudi dva fanta, Luka in Erik, letnik 2007 in hkrati igralca v selekciji U13. Uspešno pot ekipi še v nadaljevanju prvenstva!

Selekcija U6 in U7

In za konec še naši najmlajši selekciji U6 in U7, to so predšolski otroci in otroci 1. razreda, ki trenirajo pri trenerju Srečku. Trener Srečko je zelo predan svojemu delu z najmlajšimi, kar se odraža tudi v velikem navdušenju otrok nad trenerjem in gibanjem! 5. decembra je skupino na treningu obiskal Miklavž, preveril, ali so s trenerjem na čelu bili v tem letu pridni, ter jim razdelil darila. Otroci so bili navdušeni in ura treninga je prehitro minila!

»Nogomet je več kot le športna igra, je način življenja. Zato naj zbližuje, ne razdvaja, uči sodelovanja, ne tekmovanja. Kroji še tako malo verjetna prijateljstva in gradi najtrdnejše družinske vezi.«

Mateja Rovan, NK Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki