E-UTRIP
Featured Kočevje Odbojka Šport

MOK Kočevje leto 2019 zaključuje uspešno

V soboto dopoldne, 14. 12., so se prvič predstavili tudi naši MINI odbojkaši. Ker OZS letos ni razpisala tekmovanja v MINI odbojki, smo se klubi dogovorili, da vsak enkrat organizira turnir. Tako smo se zbrali na Brezovici. MOK Kočevje je sodeloval s tremi trojkami, dve ekipi sta imeli tudi eno menjavo. V prvi trojki – MOK Kočevje 1 – so bili: Jaša, Andrej in Davo, v drugi trojki – MOK Kočevje 2 – so bili: Val, Luka, Žan in Nik, v tretji trojki – MOK Kočevje 3 – pa so nastopili naši najmlajši: Ažbe, Svit, Vito in Vid. Najprej je tekmovanje potekalo po skupinah. Naša najbolj izkušena trojka MOK Kočevje 1 je v svoji skupini zmagala vse tri tekme, MOK Kočevje 2 je bil polovično uspešen, dve so zmagali in 2 izgubili, MOK Kočevje 3 pa je izgubilo vse tekme v skupini. Nato so se ustanovile nove skupine in sicer zmagovalci skupin, drugi v skupini itd. MOK Kočevje 1 je zmagal tudi vse tekme v zmagovalni skupini, MOK Kočevje 2 je bilo v skupini tretje uvrščenih drugo, MOK Kočevje 3 pa je ob zaključku turnirja skoraj že zmagal eno tekmo, saj so po izredno izenačenem boju izgubili 23:21. Po končanem turnirju smo odšli na kosilo in seveda smo se ustavili tudi v McDonald’su. V popoldanskih urah so se otroci polni novih doživetij vrnili domov.

V našem tradicionalnem večernem terminu smo člani MOK Kočevja gostili 3. uvrščeno ekipo GO volley. Pričakovali smo izredno težko srečanje, vendar smo prikazali eno boljših iger v letošnjem letu in zanesljivo zmagali 3:0. Začetek prvega niza je bil izredno vzpodbuden, saj je le po nekaj minutah rezultat kazal 7:2 za domačine. Dobri servisi in odlično blokiranje Nika, Grege in Primoža nam je zagotovilo 5 točk prednosti, katere smo z lahkoto zadržali do konca niza in zmagali 25:16. Začetek drugega niza je bil mnogo bolj izenačen, saj sta bili ekipi uspešni v napadalnih akcijah. Pri MOK Kočevju so izstopali predvsem Nik, Grega in Primož, katere gostujoči igralci niso uspeli ustaviti. Gal in Anže sta odlično skrbela za sprejem servisa, Vladimir pa je »podelil« nekaj blokov gostujočim napadalcem. Ob odličnem serviranju Primoža smo začeli višati našo prednost, tako da je ob koncu niza v igro vstopil tudi Val. Tudi drugi niz smo gladko zmagali 25:15. V tretjem nizu smo odpor Go volleya zlomili že v začetku niza, tako da so se hitro vdali in iz igre potegnili svojega najboljšega igralca. Jure, Rok in Val so tako ob koncu niza dobili priložnost za dokazovanje, predvsem pri servisu in igri v polju. Tretji niz smo zmagali 25:12 in po skromnih 50 minutah slavili še 7 zmago v letošnji sezoni in odličnemu 2. mestu po jesenskem delu. Z dosedanjim potekom sezone smo lahko v večini primerov zadovoljni, saj smo edini premagali prvouvrščeno ekipo Kostanjevice na Krki, vendar pa smo naredili eno večjo in eno manjšo napako, saj smo izgubili proti ekipi ACH Črnuče III, ki zaseda predzadnje mesto in domač poraz proti ekipi Astec Triglav II, ko nismo prikazali dobre igre. V soboto bomo v ŠD Gaj organizirali tradicionalni »Novoletni turnir trojk«, kjer nastopajo sedanji in bivši odbojkarji MOK Kočevja.

Spomladanski del sezone bomo pričeli z domačo tekmo proti zadnjeuvrščeni ekipi Lubnik Škofja Loka in sicer v soboto, 25. 1. 2020 ob 19.00.

Ob tej priložnosti bi se v imenu MOK Kočevja rad zahvalil vsem našim donatorjem in sponzorjem ter vsem našim zvestim navijačem ter jim ob prehodu v leto 2020 zaželel obilo zdravja in uspehov.

Aleš Drobnič, MOK Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki