fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol Kočevje Novice

Spelling Champion, tekmovanje v angleškem črkovanju

V sredo, 13. 11. 2019, je na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje potekalo že peto finalno medšolsko tekmovanje v angleškem črkovanju, Spelling Champion. Dogodek spodbuja druženje učencev in učiteljev angleščine iz različnih šol, pozitivni tekmovalni duh in ozaveščanje pomena težavnega angleškega pravopisa. Poleg dijakov GSŠK so se v angleškem črkovanju pomerili tudi učenci treh kočevskih osnovnih šol, in sicer OŠ Ob Rinži, OŠ Stara Cerkev in OŠ Zbora odposlancev ter učenci OŠ dr. Franceta Prešerna Ribnica.

Tekmovanje je potekalo v sedmih kategorijah. Predhodno so učitelji angleščine na vseh šolah izvedli šolska tekmovanja po enovitem sistemu in pridobili finaliste v sedmih kategorijah. V kategoriji A1 so se pomerili učenci 6. in 7. razreda OŠ, v kategoriji A2 učenci 8. in 9. razreda OŠ, v kategoriji A3 so se pomerili dijaki poklicno tehniških programov izobraževanja, v kategoriji B1 dijaki 1. in 2. letnika gimnazije, v kategoriji B1 z zvezdico dijaki 1. in 2. letnika programa ekonomski tehnik in strojni tehnik srednje strokovnega izobraževanja, v kategoriji B2 dijaki 3. in 4. letnika gimnazije ter v kategoriji B2 z zvezdico dijaki 3. in 4. letnika programa ekonomski tehnik srednje strokovnega izobraževanja ter dijaki 4. in 5. letnika programa ekonomski tehnik poklicno tehniškega izobraževanja.

Tudi finalno tekmovanje je potekalo v zgoraj omenjenih kategorijah. V kategoriji A3 (poklicni programi) je prvo mesto osvojil Nino Popović, v kategoriji B1 (1. in 2. letnik GIM) Klara Štefanič, v kategoriji B 1* (1. in 2. letnik ET SSI) Urban Perkovič, v kategoriji B2 (3. in 4. letnik GIM) Tonja Čop in v kategoriji B2* (3. in 4. letnik ET SSI; 4. in 5. letnik EKT PTI) Nik Jakobčič. Vsem udeležencem tekmovanja iskreno čestitamo!

Poleg tekmovanja v angleškem črkovanju, ki ga vsako leto posvetimo Evropskemu dnevu jezikov, ta dan na šoli obeležimo tudi z drugimi dejavnostmi. Letos so dijaki sodelovali v nagradnem kvizu o tujih jezikih, pri pouku tujih jezikov pa so pisali krajša besedila različnih literarnih zvrsti ter peli, recitirali in uprizarjali.

Katja Hočevar, Gimnazija in srednja šola Kočevje

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki