fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dom Kočevje Novice Občina Zdravje

Šok v ZD Kočevje, odpoved je dala tudi dr. Rako

Odpovedi zdravnikov se v ZD Kočevje kar vrstijo in tako je včeraj, v ponedeljek, 11. 2. 2019, odpoved podala tudi dr. Andreja Rako. Nekdanja dolgoletna direktorica ZD Kočevje je nad sistemom obupala in se odločila, da tudi zaradi katastrofalnih odnosov znotraj zavoda odide iz kočevskega zdravstvenega doma. Zapustila bi ga že veliko prej a zaradi pacientov tega ni mogla narediti.
Poleg dr. Andreje Rako je po komaj šestih mesecih dela odpoved delovnega razmerja podala tudi srednja medicinska sestra, ki v takšnih razmerah ne želi delati. Slabo leto pred njo je odpoved dala še ena medicinska sestra, ki se je raje vrnila na svoje delovno mesto v Ljubljano. Pisno opozorilo pred odpovedjo pa so prejele tudi tri medicinske sestre.
V zadnjih dveh letih je tako odpoved podalo kar sedem zaposlenih v zavodu, in sicer dr. Prelesnik, dr. Vidmar, glavna medicinska sestra Mateja Časar, dr. Stušek, dr. Jakovac in – kot smo izvedeli danes – še dr. Rako in srednja medicinska sestra. 
ZD Kočevje iz meseca v mesec izgublja ključne člene zavoda, pridobiva pa zgolj nezadovoljstvo prebivalcev in nezaupanje. Je sploh lahko še slabše?
N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki