fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Odbojka Šport

Poraz članske ekipe in zmaga starejših dečkov

V soboto, 9. 2. 2019, smo v telovadnici OŠ Zbora odposlancev gostili ekipo Dlan Logatec, ki je na lestvici za našo ekipo, tako da smo pred domačimi navijači, kjer po pravilu igramo mnogo bolje, pričakovali zmago, vendar smo se ušteli, saj nam je ekipa Logatca zadala drugi domač, zelo boleč poraz.

Že začetek prvega niza je nakazal potek celotnega srečanja. Slab sprejem kočevskih odbojkarjev in neprebojen blok Logatca sta že do 10. točke naredila razliko 6-ih točk, katera se je tekom niza le še večala. Tokrat nista imela svojega dne niti naša najmočnejša napadalca Grega in Primož, manjkali pa so tudi bloki Nika in Vladimirja. Šepala je tudi organizacija napada, kjer je naš podajalec Aleš delil prenizke, predolge ali prehitre žoge, katere so po pravilu končale v bloku Logatca, ali izven igrišča. Slika se ni spreminjala niti po menjavi Gala z Lovrom, tako da smo v treh nizih uspeli osvojiti skromnih 43 točk (15, 15, 13). Člane Kočevja čaka sedaj 14-dnevni odmor, katerega bomo poskušali čim bolje izkoristiti in dvigniti nivo naše igre pred zelo zahtevnim delom sezone.

V nedeljo so svoj zadnji turnir odigrali tudi starejši dečki, in sicer proti ekipama, ki sta nam zadali huda poraza. Tako smo bili pred domačimi navijači odločeni, da jim vrnemo »milo za drago«. Prvo tekmo smo igrali proti ekipi SEP Mokronog in resnično pokazali odlično igro. Stabilen sprejem servisa in dobra organizacija napadalnih akcij, katere sta v največji meri zaključevala Rok in Jure, so nas držale v »igri« do konca niza, kjer smo na žalost naredili dve napaki in niz prepustili nasprotniku (25:23). Tudi v drugem nizu Jan Cimprič, Jan Rifelj, Nejc, Anej, Peter, Matevž, Rok in Jure niso popuščali in bili tik za nasprotnikom, vendar nam je na koncu zmanjkalo nekaj sreče, višine in znanja, tako da je Mokronog zmagal s 25:22.

Drugo tekmo smo igrali proti Kostanjevici na Krki, ki nas je na prejšnjem turnirju premagala z 2:0. Tokrat je bila slika na igrišču popolnoma drugačna. Borbena igra v polju in domiselni zaključki napadalnih akcij Jureta, Jana in Roka ter odlično serviranje celotne ekipe, je prineslo prepričljivo zmago s 25:15 v prvem nizu. Tudi v drugem nizu smo držali vajeti igre v svojih rokah, do rezultata 21:17, ko smo po nepotrebnem popolnoma popustili in Kostanjevica nas je ujela na 24. točki. Zaključen napad Jana Cimpriča in odličen servis Roka pa sta nam prinesla zmago s 26:24.

Naslednjo nedeljo gostimo turnir kadetov ob 10.00 v ŠD Gaj. Gledalci vabljeni v čim večjem številu!

Aleš Drobnič-MOK KOČEVJE

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki