fbpx
E-UTRIP
Aktualno Črna kronika Kočevje Kronika Novice Policijska poročila

Sojenje kočevskim Romom: Zaradi odpovedi videopovezave ni bilo obravnave

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je bila za danes razpisana glavna obravnava v sojenju zoper četverico, osumljeno umora 77-letnega Slavka Knaflja iz Grosuplja , vendar obravnave ni bilo. Zaradi pomanjkanja pravosodnih policistov, ki privedejo obtožence na sodišče, je četverica obravnavo najprej spremljala prek videopovezave, ki pa je odpovedala.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so danes poskušali opraviti glavno obravnavo v sojenju četverici, osumljeni umora 77-letnega Slavka Knaflja, vendar jim ni uspelo. Obtoženi Marjan Brajdič, Mihael Grm, Marjan Grm in Marko Belcl so obravnavo najprej spremljali preko videopovezave iz zavoda za prestajanje kazni zapora v Povšetovi ulici v Ljubljani, vendar je videopovezava po določenem času odpovedala.

Ker povezave z zavodom ni bilo mogoče vzpostaviti, je sodnica Maja Povhe ugotovila, da danes glavne obravnave ne bo, ker je ni mogoče izvesti. Eden od odvetnikov obrambe je ob tem opozoril, da država že več let ne zmore zagotoviti zadostnega števila pravosodnih policistov za privedbo obtožencev na sodišče in da gre za znano in ponavljajočo težavo.

Ker sta dva od obtožencev na eni od preteklih obravnav na sodišču izpovedala, da so bili policisti med lanskim zaslišanjem do njiju psihično in fizično nasilni, ob čemer pa se nista spomnila imen policistov, želi obramba to zdaj razčistiti.

Naslednja obravnava je sklicana za 12. maja, poroča STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki