fbpx
E-UTRIP
FOTO: Facebook.
Aktualno

Sodražica: Sporni robnik postal kamen spotike

V teh dneh je po družbenih omrežjih krožila fotografija kolesarske steze v Žimaricah v Občini Sodražica. Uporabniki (tako družbenih omrežji kot kolesarske steze) so v komentarjih razpredali o njeni uporabnosti. Na stezi je bil namreč robnik, ki je sprožil tudi vprašanje varnosti.

O sporni kolesarski stezi, ki je sprožila val ogorčenja, smo za mnenje povprašali župana Občine Sodražica Blaža Milavca.

Župan pojasnjuje, da je kolesarska steza del projekta rekonstrukcije regionalne ceste R1-212/1119 skozi Žimarice. Direkcija republike Slovenije je investitor rekonstrukcije skupaj s sofinanciranjem Občine Sodražica.

Milavec odgovarja, da projekt državne ceste skupaj s kolesarsko stezo, še ni zaključen. Omenjen del ceste je še v fazi gradnje.

“Napaka še ni v celoti popravljena, ampak je v odpravljanju. Robnik je že saniran, se pravi, da je vgrajen pravilno, čaka se še asfalterja, da pokrije izrezani del (nekaj m2). Šlo je za previsok končni robnik, kjer se zaenkrat steza konča,” odgovarja sodraški župan.

Občina ima v načrtu nadaljevanje kolesarske steze, ki bo povezovala Žimarice in Sodražico.

“Napake v izvedbi se pač dogajajo, ob tem naj povem, da reklamiramo na tem projektu tudi bistveno večje napake, ki pa jih mora izvajalec odpraviti do zaključka projekta,” še izpostavi župan.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki