fbpx
E-UTRIP
Kvačkarice in kvačkar so se lotili izdelave grbov vseh slovenskih občin.
Aktualno Dobro je vedeti Ribnica Zanimivosti & Zabava

Slovenski grbi za Guinnessovo knjigo rekordov

Kvačkarice Slovenije so združile svoje spretnosti obračanja magične palčke in s prejo kreirajo največji Slovenski kvačkarski izziv. Kar 211, med njimi je tudi en kvačkar, jih je 15. septembra začelo s kvačkanjem 212-ih grbov za 212 občin z željo, da za Slovenijo osvojijo nov Guinnessov rekord.

Med rekorderje se je skupaj z Anito Kac že vpisala Jadranka Smiljić, saj sta nepretrgoma 28 ur kvačkali grb občine Slovenj Gradec. »Kmalu potem se je porodila ideja, da bi se lotili izdelave grbov vseh slovenskih občin. Niti naj povezujejo vso Slovenijo. Delo bomo končale do 26. decembra, ob prazniku Dneva samostojnosti, januarja pa bomo pripravili regijske razstave vseh stvaritev,« je časovnico razkrila Smiljićeva, ki je sicer zasnovala ta projekt.

Za to bodo porabile okoli 560 kilogramov volne, vsak grb jim bo vzel sto ur.

Občine Jugovzhodne Slovenije se bodo predstavile v Rokodelskemu centru v Ribnici, kjer je prejšnji teden potekalo srečanje predstavnic nekaterih občin te regije, ki sodelujejo v projektu Slovenija kvačka. Kdo so mojstrice, ki bodo podpisane pod grb v velikosti 1,6 x 1,6 metra občin kočevsko-ribniške sub regije?
Vesna Klavora bo kvačkala grb občine Osilnica, Petra Dolšak Malnar Kostela, Tina Selšek Kočevja, Slavica Mihelič Ribnice, Maja Gačnik Sodražice in Jana Sever Loškega Potoka.

mgć

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki