fbpx
E-UTRIP
FOTO: Občina Ribnica.
Aktualno Narava & zdravje Zanimivosti & Zabava

Sistem RICIKEL ponovno na razpolago

Sistem RICIKEL je avtomatiziran sistem za izposojo koles, ki prinaša aktivno in okolju prijazno obliko prevoza v samem mestnem središču. Uporabnikom ponuja izposojo 4 koles in 4 e-kolesa na dveh postajah, in sicer v mestnem jedru pri Kmetijsko gozdarski zadrugi na Škrabčevem trgu in pred Zdravstvenim domom Ribnica na Majnikovi ulici.

Sistem RICIKEL omogoča izposojo kolesa do 14 ur na koledarski teden za uporabnika. Izposojeno kolo lahko uporabniki vrnejo na katerikoli od obeh postaj oziroma prostem stojalu sistema RICIKEL. Pri vračilu morajo biti uporabniki pozorni, da terminal ob pravilnem vračilu kolesa zapiska. Prav tako morajo preveriti, ali je kolo zaklenjeno.

Za uporabo sistema RICIKEL je potrebna osebna registracija uporabnika, ki bo do preklica mogoča na dveh lokacijah po prilagojenem delovnem času:

  • v glavni pisarni Občine Ribnica, Gorenjska cesta 3, 1310 Ribnica v poslovnem času Občine Ribnica ter
  • od 1. maja 2023 na Info točki v Ribniškem gradu, vsak dan med 10. in 18. uro.

Za dostop do storitve sistema RICIKEL nov uporabnik ob registraciji sklene pogodbo in ob tem prejme uporabniško kartico ter PIN kodo.  Za  registracijo je potrebno predložiti veljavni osebni dokument in davčno številko. Registracija velja za tekoče leto in jo je v vsakem novem koledarskem letu potrebno obnoviti.

Vsi obstoječi uporabniki, ki so se registrirali v preteklih letih morajo ponovno aktivirati svoje RICIKEL kartice. Ponovno aktivacijo lahko uporabniki opravijo v glavni pisarni Občine Ribnica ter od 1. maja 2023 tudi na Info točki v Ribniškem gradu. V primeru izgube kartice je potrebno ob izdaji nove kartice plačati 10,00 EUR.

VIR: Občina Ribnica.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki