fbpx
E-UTRIP
FOTO: Sibor.
Aktualno Borilni športi Šport

Sibor z evropskega prvenstva v Franciji s kar šestimi medaljami

Med 10. in 12. marcem je v Franciji v mestu Verquin potekalo potekalo Evropsko prvenstvo za kategorije U16, kadete in mladince, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu, show duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 27 držav in preko 800 tekmovalcev. Evropskega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 28 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali odlično.

Za 12 članov Siborja se je Evropsko prvenstvo v Franciji zaključilo izjemno. Skupaj so osvojili 6 medalj (1 zlata, 4 srebrne in 1 bronasto), in sicer v vseh kategorijah, v katerih so naši člani nastopili (mladinski, kadetski in U16, tako v borbah kot duo sistemu).

Uvrstitve naših članov:

  • Rebeka Duščak – 2.mesto in EVROPSKA PODPRVAKINJA, borbe U18 nad 70 kg
  • Anže Golež in Sara Divjak – 1.mesto in EVROPSKA PRVAKA v duo sistemu kadeti mešani pari
  • Evelin Kožuh in Hana Rus – 2. mesto in EVROPSKI PODPRVAKINJI v duo sistemu U16 ženski pari
  • Nika Kotar in Jaka Divjak – 2. mesto in EVROPSKA PODPRVAKA v duo sistemu mladinci mešani pari
  • Neža Levstik in Sara Divjak – 5. mesto v duo sistemu mladinke ženski pari
  • Laura Zajc – 2. mesto in EVROPSKA PODPRVAKINJA v ju-jitsu borbah U18 do 70 kg
  • Dorin Ofak – 5. mesto v ju-jitsu borbah kadeti nad 81 kg
  • Mija Kocuvan – 3. mesto in BRONASTA MEDALJA v borbah U16 do 52 kg
  • Jan Divjak – 9. mesto v ju-jitsu borbah U16 do 60 kg
FOTO: Sibor,

Čestitke gredo tudi trenerjem, ki so naše člane pripravili oz. vodili na prvenstvu, to so Janko in Boštjan Divjak, Toni Ambrožič in Elvis Podlogar.

To EP je bilo za SIBOR eno izmed najuspešnejših do sedaj, saj so se skoraj vsi člani borili za medalje, od 12 jih je kar 9 osvojilo medaljo, največ finalov, največ medalj za ju-jitsu borce …

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, kategorizacije pri OKS ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jista.

FOTO: Sibor.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, ELDAMEDO, ZAVAROVALNICA SAVA, MELAMIN, ROTIS, KOMUNALA KOČEVJE, KOVAN, OBČINA KOČEVJE, RIBNICA, SODRAŽICA in LOŠKI POTOK ter INTERSOCKS-CROCS, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki