fbpx
E-UTRIP
Aktualno Borilni športi Šport

Sibor iz Abu Dhabija s kar šestimi medaljami!

Med 28. 10. in 7. 11. je v Združenih arabskih emiratih v mestu Abu Dhabi potekalo Svetovno prvenstvo za kategorije U16, kadete, mladince ter člane, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu, show duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 75 držav in preko 1700 tekmovalcev. Svetovnega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 21 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali odlično.

Za 13 članov Siborja (kar je največ do sedaj) se je Svetovno prvenstvo v Abu Dhabiju zaključilo izjemno. Skupaj so osvojili 6 medalj (1 zlato, 1 srebrno in 4 bronaste medalje), in sicer v vseh kategorijah v katerih so naši člani nastopili (članski, mladinski, kadetski in U16), kar se je zgodilo prvič in tudi največ medalj do sedaj na velikih tekmovanjih.

Uvrstitve naših članov:

  • Rebeka Duščak – 1.mesto in SVETOVNA PRVAKINJA, borbe U16 nad 63 kg,
  • Anže Golež in Sara Divjak – 2.mesto in SVETOVNA PODPRVAKA v duo sistemu kadeti mešani pari,
  • Evelin Kožuh in Hana Rus – 3. mesto v duo sistemu U16 ženski pari,
  • Sara Besal in Tina Pelc – 3. mesto v duo sistemu članice ženski pari,
  • Nejc Podlogar in Jaka Divjak – 3. mesto v duo sistemu mladinci moški pari,
  • Nika Kotar in Jaka Divjak – 3. mesto v duo sistemu mladinci mešani pari,
  • Neža Levstik in Sara Divjak – 5. mesto v duo sistemu kadeti ženski pari,
  • Laura Zajc – 9. mesto v ju-jitsu borbah U16 nad 63 kg,
  • Dorin Ofak – 9. mesto v ju-jitsu borbah kadeti do 81 kg

Čestitke gredo tudi trenerjem, ki so naše člane pripravili oz. vodili na prvenstvu, to so Janko in Boštjan Divjak, Toni Ambrožič in Elvis Podlogar.

Leto 2022 se bo zapisalo kot najuspešnejšo leto Siborja, saj smo na dveh prvenstvih osvojili kar 11 medalj (EP Kreta 5 medalj). In seveda ne pozabimo vseh tistih članov Siborja ki jim športna sreča letos ni bila naklonjena.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu, kategorizacije pri OKS ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jista.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Elvis Podlogar, predsednik Siborja

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki