fbpx
E-UTRIP
Drugo mesto za Eneja in Anžeta. Čestitke!
Aktualno Borilni športi Šport

SIBOR: EP za kadete in mladince, Nemčija 2021

Med 24. In 26. septembrom 2021 je v mestu Maintal v Nemčiji potekalo Evropsko prvenstvo za kadete in mladince, in sicer v ju-jitsu borbah, duo sistemu ter ne-wazi, katerega se je udeležilo 17 držav in 181 tekmovalcev. Evropskega prvenstva se je pod okriljem Ju-jitsu zveze Slovenije udeležilo tudi 14 slovenskih reprezentantov, ki so barve Slovenije zastopali več kot odlično.

Člani Sibor Inotherm so se prvenstva udeležili s 7 člani in 2 trenerji (Boštjan in Janko Divjak).

Prvi dan so na tatami stopili trije duo pari, in sicer Anže Golež in Enej Žagar v duo U18 moški pari, Sara Divjak in Neža Levstik U18 ženski pari ter Nejc Podlogar in Jaka Divjak duo U21 moški pari.

Enej in Anže sta prvi dve borbi dobila in se uvrstila v veliki finale, kjer sta se pomerila z parom iz Grčije. Naša člana sta se borila do konca, vendar sta bila tokrat boljša Grka, kar je na koncu pomenilo, da sta Enej in Anže postala Evropska podprvaka. Čestitke za naš par, ki se jima obeta še svetla prihodnost.

Istočasno sta se v svoji kategoriji borili tudi Sara in Neža, ki sta bili prvič na tako velikem tekmovanju. Za njiju bi bila vsaka zmaga uspeh, kar jima je tudi uspelo proti paru iz Romunije. Naši članici sta tako zasedli 4. mesto in kot rečeno – za prvič je to pomenilo uspeh, ki ga bosta punci samo še nadgrajevali s trdnim delom. Čestitke.

V popoldanskih bojih sta pršila na vrsto tudi mladinca med moškimi pari Nejc in Jaka. Tudi za njiju je bil že nastop na tekmi uspeh, saj sta skupaj trenirala le dober mesec. Kljub temu sta naša člana prikazala dobre borbe in bila na koncu zelo blizu medalje, vendar sta zaradi napake v zadnji seriji zaključila na 4. mestu, kar je napoved, da bo šlo v prihodnosti samo navzgor. Tudi njima čestitke.

Drugi dan tekmovanja pa sta bila na vrsti samo še kadeta med mešanimi pari Nika Kotar in Jaka Divjak. Tudi za njiju je veljalo, da je vsaka zmaga uspeh, saj sta prav tako kot Nejc in Jaka skupaj kot par trenirala le dober mesec. Med štirimi borbami sta naša člana dve borbi zmagala in dve izgubila, kar je pomenilo bronasto medaljo na prvenstvu, s čimer sta presegla pričakovanja pred tekmovanjem. Iskrene čestitke za uspeh in le še tako naprej.

Tretje mesto za Jaka in Niko.

Čestitke tudi vsem tekmovalcem iz ostalih slovenskih klubov, ki so s svojimi nastopi in uspehi (skupaj dosegli še 8 medalj) na tem Evropskem prvenstvu dokazali, da tudi v ju jitsu Slovenija ni majhna in se marsikomu zatrese kimona, ko sliši za nas. Uspeh Slovenije dokazuje tudi dejstvo, da je smo bili med 17 državami uvrščeni na visoko 4 . mesto.

Izjemni rezultati pomenijo za nekatere člane napredovanje v višji pas pri ju-jitsu ter večjo prepoznavnost Siborja in ju-jista. Počasi pa se oziramo že na Svetovno prvenstvo, ki bo v začetku meseca novembra v oddaljenem Abu dabiju.

Še enkrat se zahvaljujemo sponzorjem prvenstva INOTHERM, BUDOSHOP, ELDAMEDO, PLINOVODI, ZAVARVALNICA SAVA, MELAMIN, GAJBA, ROTIS, MABOLES, KOVAN, OBČINA KOČEVJE, RIBNICA, SODRAŽICA in LOŠKI POTOK ter INTERSOCKS-CROCS, ki so pomagali pri udeležbi na tem in vseh ostalih tekmovanjih.

Elvis PODLOGAR, predsednik SIBORJA

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki