E-UTRIP
(Foto: FB Vladimir Prebilič)
Featured Gospodarstvo Kočevje Novice Občina Ribnica

Uvedli bodo dodatno zgodnejšo linijo na Kočevski progi, obetajo se nekatere spremembe v voznem redu

“Z veseljem sporočam, da je danes na Ministrstvu za infrastrukturo potekal izredno ploden sestanek na temo potniškega prometa z državnim sekretarjem Alešem Miheličem, ki so se ga udeležili še predstavniki Slovenskih železnic in predstavniki lokalnih skupnosti ob progi. Občino Kočevje je zastopal podžupan Gregor Košir, ki nam je iz Ljubljane prinesel dobre novice o optimizaciji voznih redov vlaka,” je zapisal župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič na družabnem omrežju Facebook.

Dodatna linija že nekaj po peti uri zjutraj

Pravi, da so nekatere spremembe lahko obetamo najverjetneje že v februarju, in sicer dodatno jutranjo kompozicijo nekaj po peti uri. Ta bo ustavljala na vseh ljubljanskih postajah. Tako bo vožnja z vlakom omogočena številnim, ki začnejo z delom zgodaj.

Nekatere dodatne prilagoditve pa bodo uvedene z novim voznim redom Slovenskih železnic v juliju, pogovor je tekel tudi o večernem vlaku iz Ljubljane v Kočevje.

Po prenovi postaje v Grosuplju bomo pridobili minute

“Še ena dobra novica je, da bomo kakšno minuto pridobili po prenovi postaje v Grosuplju, ko bo prestopanje optimizirano in vozni redi lažje prilagodljivi. V prihodnje pa se bodo vlaku prilagodile še avtobusne povezave v naselja in vasi. Podrobnejše uradne informacije kmalu pričakujemo tudi s strani ministrstva in SŽ,” pojasnjuje kočevski župan.

Dr. Prebilič meni, da je bilo včerajšnje srečanje izredno spodbudno. “Prepričan sem, da bomo s skupnimi močmi vzpostavili dober in konkurenčen potniški promet. Ministrstvu in državnemu sekretarju pa se v imenu vseh zahvaljujem za vso opravljeno delo in resnično povezovalno vlogo,” še doda.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki