fbpx
E-UTRIP
Unsplash.
Izpostavljeno Gospodarstvo & Politika

Shell od Mola odkupil tudi kočevsko postajo

Med 39 bencinskimi servisi, ki jih je Shell Adria v Sloveniji odkupil od madžarske energetske skupine Mol je tudi enota v Kočevju.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so od Mola odkupili še po eno bencinsko postajo v Litiji, Kozini, Sežani, Prestranku, Dolu pri Ljubljani, Ljutomeru, Miklavžu na Dravskem polju, Leskovcu pri Krškem, Novem mestu, Škofji vasi, Šmarju pri Jelšah, Rogaški Slatini, Trbovljah, Ljubljani, Stari Cerkvi, Brezovici pri Ljubljani, Markovcih, Zgornji Polskavi, Lokvi, Postojni, Komendi, Benediktu, Novi Gorici, Tišini, Portorožu in Izoli.

Shell je sicer transakcijo nakupa 39 bencinskih postaj po pridobitvi zelene luči vseh regulatorjev sklenil v ponedeljek, prevzemati pa naj bi jih začel oktobra.

Družba bo strankam v Sloveniji ponudila goriva Shell V-Power in koncept Shell Cafe, na svojih lokacijah pa bo sčasoma uvedla tudi več rešitev za čistejšo in trajnejšo mobilnost, vključno s polnilnicami za električna vozila, so navedli v Shellu. Bolj trajnostni želijo postati tudi s tem, da bodo v prihodnosti lokacije opremili z energetsko učinkovito opremo, z napajanjem z obnovljivimi viri energije in namestitvijo sončnih kolektorjev, so dodali.

“Upamo, da bodo slovenski vozniki uživali v udobju, kakovosti in izbiri, ki jih ponuja Shell,” je izpostavil izvršni podpredsednik družbe Shell za področje mobilnosti Istvan Kapitany.

Skupina Mol je morala servise Shellu prodati v okviru prevzema družbe OMV Slovenija, danes Mol & Ina. Ta transakcija je bila namreč pogoj, ki ga je Molu za konec junija izveden prevzem OMV postavila Evropska komisija. Pogodba o prodaji servisov med Ino in Shellom je bila podpisana marca.

Shell je eden največjih svetovnih trgovcev na področju mobilnosti z več kot 46.000 prodajnimi mesti z blagovno znamko Shell na več kot 80 trgih. V njegovi lasti ali upravljanju je približno 150.000 polnilnih mest za električna vozila po vsem svetu. Do leta 2025 želi po vsem svetu zagotoviti več kot 500.000 polnilnih mest za električna vozila, do leta 2030 pa 2,5 milijona.

STA.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki