fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Ribnica Zdravje

Se nam obeta razglasitev epidemije?

Vlada bo danes razpravljala o tem, kaj naš čaka v prihodnjih dneh. Medicinska stroka v večini zagovarja popolno zaprtje države, minister za zdravje Janez Poklukar, je po poročanju slovenskih medijev celo pripravljen odstopiti, če do zapiranja države ne pride. Poklukar naj bi neuradno zagovarjal tudi razglasitev epidemije.

Padcu okužb ni videti konca, zato vlada in medicinska stroka iščeta rešitve. Stroka zagovarja ustavitev družbenega življenja, zaprtje države, nasproti ji stoji gospodarstvo, ki si ponovnega “lockdowna” enostavno ne more privoščiti. Bodo pristojni ponovno razglasili epidemijo? Številke kažejo na to. V četrtek so ob 9961 PCR testih potrdili 3771 okužb, aktivnih okužb pa je 33.827. V bolnišnici se zdravi tudi novorojenček, na intenzivni negi pa leži bolnik star komaj 21 let.

V Kočevju imamo po zadnjih podatkih aktivnih 406 primerov, V Ribnici je 197 trenutno okuženih. V Osilnici je najmanj 10 okužb, tedenski prirast okužb pa tam znaša 300 odstotkov. V Velikih Laščah je tedenski prirast – 6,5 odstoten, število aktivnih primerov pa znaša 120 obolelih. V občini Sodražica imajo trenutno 31 okuženih.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki