fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno Šport

Še en imenitni plavalni vikend

Za člani Plavalnega kluba Ribnica je nadvse uspešen vikend. V soboto in nedeljo so se namreč udeležili dveh močnih tekem. Starejši in bolj izkušeni so se borili na močnem mednarodnem mitingu v Kranju, mlajši pa v Radovljici.

V Kranju, v konkurenci domačih in tujih plavalcev, je potekala še zadnja možnost, na kateri so si slovenske plavalke lahko priplavale normo za nastop štafete na evropskem prvenstvu, ki bo čez dva tedna v Beogradu. Sodelovalo je več kot 300 plavalcev iz 10 držav, med njimi tudi deseterica ribniških plavalcev.

Neli v reprezentanco

Prvi dan si je zmago v absolutni konkurenci na 200 prsno priplaval Teo Starc. Do pomembnega dosežka je priplavala tudi Neli Škaper, ki si je z rezultatom 26,76 na 50 prosto priplavala normo za mladinsko reprezentanco Slovenije. Tako ima Ribniški plavalni klub v tem trenutku kar tri aktivne člane z odplavano normo v kadetski reprezentanci: Lovrota Ćirovića in Tea Starca, v mladinski pa Neli Škaper.

V Kranju so poleg treh že omenjenih plavali še Nik Blatnik, Lana Poje Mihelič, Aljaž Vavtar, Tobija Čampa, Inja Kuk, Iza Erjavec in Ajda Škaper.

Tudi najmlajši navdušili

Najmlajši plavalci so se v soboto udeležili tekme MM Radovljica in prav tako dosegli nekaj odličnih uvrstitev. Najboljši so bili: Vall Vegi Andoljšek s 1. mestom na 800 prosto in 3. mestom na 50 prosto, Taj Novak je bil drugi na 50 prosto. Do drugega mesta je na 50 prsno priplaval tudi Lovro Arko. Na 200 mešano je bila Polona Tanko druga, prav tako na 50 prsno, ter prva na 50 prosto. 2. mesto na 50 hrbtno so dosegli Klara Tanko, Alessandro Ambrožič ter Gabriel Mišmaš, ki je bil tretji tudi na 50 prsno. Melissa Tanko je bila prva na 50 hrbtno in 50 prosto. Na 200 in 50 prosto je bila Lucija Tanko tretja, v enaki disciplini je bila tretja tudi njena sestra Klara Tanko.

»Kaj naj rečem kot to, da naši plavalci v drugem delu sezone dosegajo izjemne uvrstitve. Sicer pa v Ribnici ne pomnimo, da bi imeli kdaj takšno število tako dobrih in zelo angažiranih plavalcev,« je ob vseh dosežkih in še posebej treh članih reprezentance povedala predsednica Plavalnega kluba Ribnica Jerneja Škaper.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki