fbpx
E-UTRIP
Svet virtualne resničnosti so dijaki spoznali s pomočjo Tehnološkega parka Ljubljana.
Izpostavljeno Gospodarstvo & Politika PR

S Telemachovim projektom Job Lab mladi bolje pripravljeni na trg dela

Vstop na trg dela je za vsakega mladega človeka velika prelomnica in tega se zavedajo tudi pri telekomunikacijskem podjetju Telemach Slovenija. Zato drugo leto zapored organizirajo projekt Job Lab, s katerim pripravljajo mlade na prvo zaposlitev na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Pri izvajanju delavnic zaposlitvenega laboratorija sta se Telemachu pridružila tudi regionalni razvojni center United Cloud in Tehnološki park Ljubljana.

Z lansko prvo izvedbo Job Laba so bili v podjetju izjemno zadovoljni, prav tako so bili zelo pozitivni odzivi dijakov, zato ni bilo nikakršnega dvoma, da bodo v Telemachu projekt nadaljevali. So pa program še razširili ter nadgradili, da bodo dijakom kar najbolje predstavili nove dimenzije tehnologije sedanjosti in prihodnosti.

United Cloud je mladim predstavil delo v tehnološkem podjetju. 

Tako kot v prejšnjem šolskem letu tudi v tem izvajajo delavnice za dijake Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije iz Šolskega centra Novo mesto, na novo pa so se povezali s Šolskim centrom za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana in njihovim programom Tehnik elektronskih komunikacij.

Dijaki so na delavnicah Job Lab utrjevali mehke veščine.

Delavnice so osredotočene na razvoj veščin, ki jih delodajalci najpogosteje iščejo, zato lahko dijaki z njihovo usvojitvijo bolj samozavestno vstopijo na trg dela. Hkrati se spoznavajo tudi z virtualno resničnostjo in umetno inteligenco, ki se kažeta kot ključni za prihodnost tehnologije.

Telemach s projektom Job Lab prepoznava pomembnost sledenja trendom in razvoju na področju telekomunikacij, obenem pa se z njim odziva na pomanjkanje kadra s ključnimi kompetencami, ki so v industriji iskane in zaželene. Sodelovanje na delavnicah tako za dijake predstavlja edinstveno priložnost za oblikovanje uspešne kariere v digitalni dobi.

*plačljiva objava*

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki