fbpx
E-UTRIP
Nova hala podjetja Rotis v industrijski coni LIK v Kočevju.
Aktualno Kočevje Oglaševanje

ROTIS: ZAVRTIMO SVET SKUPAJ

Podjetje deluje že od leta 1991, od skromnih entuziastičnih začetkov z dvema strojema v najetih prostorih do nove, moderne, tehnično izpopolnjene proizvodnje.

Osnovno vodilo družbe je »Let’s roll the world together« – zavrtimo svet skupaj.

Verjamemo v povezovanje, skupno delo in sodelovanje. Želimo približati in prikazati proizvodni proces, način dela ter vse novosti, ki smo jih uspešno uvedli, vsem zainteresiranim za delo pri nas. Zato bomo v petek, 24. septembra in v soboto 25. septembra pripravili dan odprtih vrat. Vsakdo je vabljen, da si pride pogledat kje smo in kaj počnemo. Seveda ob upoštevanju vseh veljavnih ukrepov in po predhodni najavi na email: rotis@rotis-lj. si ter potrditvi točnega termina. Še posebej vabimo vse, ki vas zanima delo pri nas in ste kandidati za zaposlitev. Pa tudi vso mladino, ki še razmišlja in se odloča, kaj bi v življenju radi počeli. Želimo, da se vsi sami prepričajo in vidijo v kakšnem okolju Rotis deluje. Nova proizvodna hala, visokorazvit digitaliziran delovni proces, pri katerem se večino dela opravi na visoko tehnološko razvitih CNC krmiljenih obdelovalnih strojih, kjer je vsako delovno mesto opremljeno z računalnikom ali tablico. Vse delo se opravi brezpapirno. Plan proizvodnje je krmiljen preko računalniškega terminiranja in planiranja, kjer lahko predvidimo vsa ozka grla v proizvodnji in jih preko »digitalnega
dvojčka« vnaprej uspešno odpravljamo.

Perspektivnim dijakom in študentom nudimo štipendijo ter opravljanje prakse in seznanjanje z delom.

Posebej poudarjamo, da je za nas prav vsak zaposleni izjemnega pomena in prisluhnemo vsakemu posebej. Podpiramo tudi vsako željo po napredovanju, študiju, izpopolnjevanju strokovnega znanja. Nekaj dijakov že štipendiramo, sprejemamo pa tudi vloge za štipendiranje študentov.

Če smo pred tremi desetletji izdelali 500 do 600 ležajev na leto, jih danes toliko naredimo v enem tednu.

DOBRODOŠEL JE VSAK!

CNC operaterji, strugarji, vrtalci, kalilci, sestavljalci, vzdrževalci…Iščemo vse profile! Dobrodošel je vsak, ki je pripravljen delati in se učiti. Za naše področje so sicer resda potrebna neka osnovna strojniška znanja, za
nadgradnjo pa – če kot naš sodelavec pokažete pripravljenost in zanimanje za to – poskrbimo mi.

Naše delo in poslanstvo je iz vsakega posameznika najti in izpopolniti njegov potencial oziroma njegove sposobnosti. Vsi naši delavci, ki so imeli voljo, so se naučili in priučili upravljanja stroja in drugih potrebnih veščin,
četudi so na Rotis prišli iz drugih panog. Vsaj na začetku tisti z manj izkušnjami in znanja delajo na manj zahtevnih strojih, tistih, kjer posebnih znanj ni potrebno imeti oziroma se jih lažje osvoji, sčasoma pa lahko potem vsak posameznik napreduje. Verjamemo, da si vsak, ki s svojim trudom in perspektivnostjo pokaže napredek in voljo po (novih) dosežkih, zasluži napredovanje na višji oziroma bolj zahteven nivo, kar se posledično pozna tudi pri plači. Znotraj našega podjetja delajo vsi profili, od osnovnošolske izobrazbe pa do visoko izobraženih posameznikov. Pripravljeni smo vlagati v izobraževanje kadra, saj se zavedamo, da le s tem lahko pridemo do uspešnega poslovanja podjetja in zadovoljnih zaposlenih.

CNC operaterji, strugarji, vrtalci… dobrodošli pri nas.

Vrata našega podjetja so odprta vsem, tudi tistim, ki se s tovrstno dejavnostjo še niso ukvarjali, vendar pa imajo potencial in željo. Verjamemo v rek »kjer je volja tam je moč«. Vsem, ki so pripravljeni sprejeti odgovorno in pomembno delo ter so se pripravljeni učiti oziroma naučiti potrebnih veščin z veseljem zagotovimo vse pogoje, da na tem področju doseže (in preseže) svoj potencial.

Ne samo novi proizvodni prostori, tudi NOV PRISTOP! Prostorski, organizacijski in miselni. Pomemben je vsak posameznik. Podjetje se je z odprtjem novih prostorov v začetku leta 2020 tudi programsko razdelilo na dva dela.
Vse, kar je povezano z ležaji je tako že dobro leto pozicionirano na novi lokaciji, kar pa je povezano z mehanskimi izdelki, sklopi in varjenci, pa je ostalo na stari lokaciji bivšega LIK-a.

1994, začetek z dvema strojema v najetih prostorih: 2 zaposlena
2021, lastni proizvodni prostori s 27-imi stroji: 162 zaposlenih

Vitka proizvodnja je proizvodna praksa s stalno težnjo po odpravljanju vseh potrat ali izgub v proizvodnem procesu.
Gre za proces nenehnega izboljševanja s ciljem odstraniti vse elemente ali aktivnosti, ki ne ustvarjajo dodane vrednosti. Lahko rečemo tudi, da je usmerjenost principa »LEAN«, ustvariti več vrednosti z manj dela. Torej po sistemu vse na dosegu roke in s čim manjšimi osebnimi napori.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki