fbpx
E-UTRIP
Featured Film Iz naših šol Kočevje Kultura Novice Umetnost

Dramski krožek GSŠ Kočevje se je predstavil z Nostalgično komedijo

V sredo, 3. aprila, se je dramski krožek Gimnazije in srednje šole Kočevje predstavil s komedijo Vinka Mödendorferja, Nostalgična komedija. Na igro smo se pripravljali celo šolsko leto, intenzivne vaje pa smo imeli marca, ko smo vadili skoraj vsak dan, tudi med vikendi. Čeprav so bile vaje naporne, nam nikoli ni bilo dolgčas. Čas smo si krajšali z nenehnim smejanjem in dobrim vzdušjem. Vsi skupaj smo se močno povezali in postali prava mala gledališka družina.

1. aprila se je začelo zares, ko smo začeli z vajami v KCK. S sceno in oblačili vaja izgleda popolnoma drugače kot v šoli. Vsi smo komaj čakali, da se končno predstavimo svojim sovrstnikom. V sredo smo odigrali tri igre: dve sta bili namenjeni šoli, zadnja igra pa je bila odprta za vse občinstvo. Zjutraj smo še imeli malo treme, a ko smo stopili na oder in so se luči obrnile proti nam, je trema izginila in ostal je le še občutek uživanja v igranju. Še posebej smo bili veseli, ko so se smejali našim šalam in se s težavo tudi sami zadrževali pred smehom. Po koncu prve igre smo si vsi oddahnili, saj smo vedeli, da je bila predstava dobra. To so potrdili tudi naši sošolci, ki so nam čestitali in nas obsipavali s pozitivnimi komentarji, pohvalami in objemi. Prav tako ne smem pozabiti tudi nasmeškov in pohval naših profesorjev ter njihovih simpatičnih komentarjev, ko so nas naslednji dan videli v šoli. Druga igra je potekala dosti bolj sproščeno in ponovno smo dobili vrsto pohval, nekateri sošolci in profesorji so se tako navdušili, da so nas prišli pogledat še enkrat zvečer in s seboj pripeljali še svoje družine.

Po koncu zadnje igre smo bili vsi veseli, saj smo se zavedeli, da smo skupaj z našima mentoricama ustvarili nekaj izjemnega, po drugi strani pa smo bili žalostni, saj je to pomenilo, da je našega nastopanja konec. Vsi si želimo, da bi tudi naslednje leto nadaljevali z dramskim krožkom in še naprej razveseljevali vse, ki so si prišli ogledat predstavo, in se še bolj navdušili publiko. Veselimo se tudi novih sil: nekateri so se tako navdušili, da so že zdaj rezervirali svoje mesto pri krožku, ki je odprt vsem, ki radi nastopajo, trdo delajo in se zraven smejijo.

Nika Mulc Bukovac, 2. a

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki