fbpx
E-UTRIP
Aktualno Novice Občina Ribnica

Romska problematika na Ribniškem

Romi na Ribniškem, kjer naj bi jih živelo okoli sto, trenutno ne delajo vsakdanjih preglavic, kot njihovi rojaki v sosednjem Kočevju, a nekateri primeri objestnosti v zadnjem času kličejo na ukrepanje. Poleg kraj in groženj, najbolj izstopajo črne gradnje v nelegalnem naselju Goriča vas, ki jim ni videti konca. Poskusi občine, da bi Romom pomagala pri ureditvi njihovih bivanjskih razmer, seveda s premestitvijo drugam, so obtičali. S te lokacije, na katero so se njihovi predniki naselili pred desetletji, se namreč nočejo pod nobeno ceno umakniti, ves čas pa zahtevajo napeljavo vodovoda in elektrike, kar pa seveda na območju črne gradnje ni možno.

Na eni naslednjih sej ribniškega občinskega sveta bodo kot posebno točko dnevnega reda obravnavali pereče zadeve v zvezi z romsko problematiko v dveh naseljih, pod daljnovodi v Goriči vasi in v Ribnici, na lokaciji nekdanje Veterinarske postaje. Ribniški župan, Samo Pogorelc, je odločen in si želi, da bi se naposled skušalo tako imenovano romsko problematiko rešiti v okvirih, ki jih predpisuje zakonodaja. Prejšnji mesec imenovana 11-članska komisija za Romska vprašanja, v kateri so tudi trije predstavniki Policijske postaje Ribnica, bo kot organ občine pomagala, da bi se, kolikor pač lahko, življenje Romov res spravilo v zakonske okvirje.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki