fbpx
E-UTRIP
Aktualno Iz naših šol

Ribniški “mali maturanti” zavrteli vetrnico

»Zavrtimo vetrnico, naj vrti se z nami svet, veter naše je veselje, sonce zlato naš nasmeh … « so včeraj na ves glas prepevali otroci, vzgojiteljice in starši. V Športnem centru Ribnica je potekala prireditev »Zavrtimo vetrnico«, s katero najstarejše otroke iz vrtca pospremijo v šolo.

Eden za drugim so otroci ponosno, v spremstvu glasbe, prihajali v dvorano. V prvi vrsti so sedele vzgojiteljice, marsikatera se jih je spomnila še iz tistih prvih vrtčevskih dni.

Kar naenkrat niso več malčki, ki so v joku iskali svoje mame. Kar naenkrat so že veliki otroci, ki bodo igro počasi zamenjali za svinčnike in zvezke.

Skupine otrok, skupaj z vzgojiteljicami in vzgojitelji, so na odru pokazali, kaj znajo. Nekateri so peli, drugi plesali, se vrteli v spremstvu harmonike.  

V do zadnjega kotička zasedeni dvorani so jih s ponosom spremljali starši, sorojenci, babice in dedki. Sem pa tja je bilo videti tudi kakšno solzo ponosa. V glavah staršev se je porajalo vprašanje, kam so zletela ta leta?

Otroke sta nagovorila tudi ravnatelj vrtca Andraž Caserman in župan občine Ribnica Samo Pogorelc, ki je sončkom, kot pravi vrtčarjem, zaželel lep in miren vstop skozi vrata šole.

“Poleti otroci po soncu dišijo,
bosih nog se po svetu podijo.
Jejo maline, se z vodo škropijo,
zvečer pa pod zvezdnim nebom zaspijo.”

Je moderatorka citirala verze Nine Jelen.

Res je, otroke čaka še poletje, brezskrbne počitnice. Sonce, maline in zvezdno nebo.

“Jeseni otroci po jabčkih dišijo,
v rahlem vetriču jim lica žarijo.
V pisanih škornjih po lužah tacajo,
se v blatnih potičkah in z žarki igrajo.”

 Ko bodo zadišala jabolka, otroke čaka novo poglavje življenja. Tudi to se bo spisalo in prebralo-prehitro.  

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki