fbpx
E-UTRIP
Franc Malavašič je tudi član narodno zabavnega ansambla Kvintet 7. (Foto: FB)
Aktualno Glasba Kultura

Ribniška Glasbena šola ima novega ravnatelja

Svet Javnega zavoda Glasbena šola Ribnica je pred kratkim za ravnatelja te šole izbral edinega prijavljenega kandidata na spomladanskem razpisu, dosedanjega vršilca dolžnosti ravnatelja, Franca Malavašiča. Tako se je »ravnateljska saga« o Glasbeni šoli od leta 2018 sklenila.

Čeprav je bilo mnenje ustanovitelja, Občine Ribnica, k imenovanju kandidata neobvezujoče, saj je za to pristojen le Svet zavoda, so občinski svetniki na julijski seji z negativnim mnenjem »dobro namerno, v interesu učencev in staršev, česar bi se morali še kako dobro zavedati nekateri tam zaposleni,« priporočili, da se razpis razveljavi in da se ponovi ter razpis objavi na običajen način in ne le v Uradnem listu, kot je to bilo v tem primeru. Svetniki zelene luči edinemu kandidatu niso prižgali tudi zaradi izsledkov inšpekcijskih postopkov, iz katerih med drugim izhaja, »da je Malavašič v vlogi vršilca dolžnosti ravnatelja večkrat ravnal v nasprotju z veljavno zakonodajo in ustanovitvenim aktom GŠ.« Svet zavoda – tako je zapisano na spletni strani šole – šteje deset članov, od tega sta dva tudi predstavnika občine Ribnica imenovana v času prejšnjega župana oziroma SDS večine v občinskem svetu.

A je Svet zavoda povozil priporočilo občin (poleg ribniške še sodraške) ustanoviteljic tega Javnega zavoda. Volitve naj bi potekale tajno in težko je oceniti, ali sta bila njuna glasova jeziček, ki je na tehtnici prevesil v prid Malavašiča. A ne glede na vse, ribniški občinski svet je na seji minuli četrtek imenoval nadomestna člana v svet GŠ, proti so bili le svetniki SDS. Na vprašanje, ali bo občina šla v smeri ukinitve šole v sedanji obliki, kar je župan Samo Pogorelc zaradi početja vodstva večkrat nakazal kot možnost, so tokrat odgovorili, da je o tem sedaj prezgodaj govoriti, bodo pa videli, kaj bo prinesla prihodnost.

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki