fbpx
E-UTRIP
VIR: Občina Ribnica.
Izpostavljeno

Ribnica bo prejela lepo finančno vzpodbudo

Občina Ribnica je bila skupaj z glavnim izvajalcem Medgeneracijskega centra Ribnica uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev za ukrep A – skoraj nič energijski objekt. Ribnica bo tako prejela finančno vzpodbudo v višini 744.951,75 eurov.

Na okoli 4500 kvadratnih metrih površin namerava občina urediti parkirno hišo, večjo večnamensko dvorano, manjšo kongresno dvorano, pisarne za mladinski center, startupe, delo od doma in društva, v naslednji fazi pa še športno dvorano s kavarno.

Gre za največjo občinsko naložbo v letošnjem in prihodnjih letih. Glavnino del bo izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje Riko.

Center bo po načrtih predstavljal medgeneracijsko, športno, kulturno, gospodarsko iz turistično stičišče občine. Zagotavljal bo ustrezne prostore za razvoj kulturne, športne, gospodarske in turistične dejavnosti. V njem bodo dobile prostore tudi različne nevladne organizacije.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki