fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno

Primopredaja poslov vodstva ZD Kočevje

Prvi dan na novi funkciji direktorja Zdravstvenega doma Kočevje je Emir Kuduzović začel s pozitivnimi občutki. Njegov predhodnik Gregor Košir mu je v teh dneh predal večino poslov. “Moj prvi korak bo sestava ekipe. Ker nisem zdravnik, bom moral imenovati strokovnega vodjo in pomočnika za področje zdravstvene nege,” je povedal novi direktor ZD Kočevje.

Prioritetne naloge vodstva ostajajo ohranjanje stabilnega finančnega stanja zavoda in kadrovanje. “Glede kadrovanja moram pohvaliti prejšnji vodstvi, tako Vidičevo kot dosednje vodstvo Gregorja Koširja. Oba sta vložila ogromno truda in osebnega časa v iskanje zdravnikov,” je dodal Kuduzović.

V prihodnjem letu bo pediatrija ena najmočnejših ambulant v Sloveniji. Novi direktor poudarja, da bo potrebno poiskati še kakšnega zdravnika družinske medicine. Da bi vsi občani kočevske občine imeli osebnega zdravnika, ZD Kočevje potrebuje še tri zdravnike družinske medicine. Prejšnje vodstvo je zdravnike iskalo predvsem v Srbiji. “Sam se bom osredotočil še na druge države bivše Jugoslavije in opravil bom tudi razgovore z zdravnicami, ki so odšle. Pokušal jih bom prepričati, da se vrnejo, tako kot je sedaj gospod Košir prepričal dr. Jusićevo. Zelo vesel sem, da se priljubljena zdravnica vrača k nam.”

Kuduzović je sicer zaposlen na Onkološkem inštitutu, na delovnem mestu radiološki inženir svetovalec. “Obseg moje zaposlitve bo 60 % v ZD Kočevje in 40 % na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Služba, ki sem jo opravljal 20 let je moja do sedaj edina služba. To delo sem izvajal z neizmernim veseljem in voljo. Ob prijavi na novo delovno mesto sem takoj vedel, da v celoti ne bi zapustil Onkološkega inštituta,” pojasni.

En teden bo v celoti prisoten v Zdravstvenem domu Kočevje, naslednji teden štiri dni na Onkološkem inštitutu in en dan v ZD Kočevje. “Lahko rečem, da bom tudi v teh štirih dneh vsaj nekaj ur fizično prisoten v Kočevju. Ne pričakujem težav zaradi te razdelitve dela. Vendar pa, če bom ugotovil, da je ta delitev dela slaba za zavod, bom resno razmislil o 100 % zaposlitvi.”

Gregor Košir se vrača na mesto podžupana in čeprav je za njim težko obdobje, je s trenutnim stanjem zavoda zadovoljen. “Mogoče se vse zadeve še ne vidijo, se pa bodo videle v prihajajočih mesecih ali celo letih. Še vedno smo po obsegu naredili največ storitev v zgodovini, kar pomeni, da novi programi še prihajajo. Prihaja razvojna ambulanta, ambulanta za duševno zdravje, krepimo pediatrijo. Občutek je zaenkrat dober,”  je povedal zdaj že nekdanji direktor. Poudaril je, da je dela sicer še veliko in da je stanje v državi na zdravstvenem področju negotovo. Na tem področju si Košir želi več proaktivnosti. “Kot lokalna skupnost bomo podpirali razvoj in se s tem ukvarjali. Vesel sem, da je gospod Kuduzović prevzel to odgovorno funkcijo. Kar danes ni enostavno,” Košir je novemu direktorju obljubil sodelovanje in pomoč.

 

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki