fbpx
E-UTRIP
(Foto: Ribnica24)
Aktualno Novice Občina Ribnica

Pri Romih se (ne) premika

Poskusi občine, da bi Romom pomagala pri ureditvi njihovih bivanjskih razmer, seveda s premestitvijo drugam, so obtičali. Z lokacije v Goriči vasi, na katero so se njihovi predniki naselili pred desetletji, se namreč nočejo pod nobeno ceno umakniti, ves čas pa zahtevajo napeljavo vodovoda in elektrike, kar pa seveda na območju črne gradnje ni možno.

Tako kot v drugih občinah Dolenjske in Bele Krajine, je tudi v Ribnici stalna težava, da starši otroke redno ali sploh ne pošiljajo v šolo, med njimi pa redki končajo devetletko. Lani je enajst članska komisija za romsko problematiko pri občinskem svetu, v katerem so tudi trije predstavniki Policijske postaje Ribnica, zaorala ledino. Življenje Romov želijo, kolikor pač lahko, spraviti v zakonske okvirje. A je ta tematika ostala zaradi korona krize »neobdelana«. Jo bodo letos »preštihali«?

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki