fbpx
E-UTRIP
Foto: Bojan Marinč.
Aktualno Kočevje Novice Občina

Preperel jašek ob OŠ Ljuba Šercerja odpira vprašanja o varnosti mimoidočih

Ažurno vzdrževanje osnovnih infrastrukturnih elementov je osnova za ohranjanje varnosti vseh lokalnih prebivalcev in tudi drugih. Elementi, ki so v okolju, predvsem na cestah in pločnikih, velikokrat prisotni, so komunalni jaški. Bojan Marinč nam je posredoval sliko jaška ob Osnovni šoli Ljuba Šercerja, ki je že skoraj popolnoma preperel in lahko predstavlja potencialno nevarnost naključnim mimoidočim. Ob fotografiji je zapisal sledeče:

»Pred več kot dvajsetimi leti smo v nekdanjem lokalnem časopisu Kočevski Kam objavili fotografijo preperelega pokrova jaška na pločniku ob OŠ Ljubo Šercer.

Spomnim se, da sem časopis iz Ljubljane pripeljal pozno zvečer in le manjši del smo takoj razdelili po domovih.

A naslednji dan se je že dopoldan na jašku svetil nov pokrov.

Ta je, kot lahko vidite v zgornjem delu fotografije, še vedno v dobrem stanju, vidite pa tudi zelo, zelo preperel pokrov jaška na vogalu stavbe.

Verjamem, da tudi sedanja občinska oblast za reakcijo ne bo potrebovala več časa, celo ob upoštevanju »posebnih okoliščin«, katerih smo deležni te dni.«

Poziv in vprašanja o načrtih menjave slednjega smo poslali pristojnim na Občino Kočevje in v kratkem pričakujemo odgovor.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki