fbpx
E-UTRIP
Aktualno Nogomet Ribnica Šport

Pregled iztekajoče se nogometne in futsal sezone v NK Ribnica

Letošnjo nogometno in futsal sezono smo v NK Ribnica začeli kadrovsko in člansko okrepljeni. Štirim trenerjem se je pridružil priznani trener Srečko Rajšel, ki je v jeseni prevzel treniranje najmlajših, vrtčevskih otrok in prvošolcev. V sklop treningov futsala smo v novembru in decembru vključili tudi kineziologinjo ter s tem dali poudarek vadbi oz. krepitvi mišičnih skupin, ki so posebej obremenjene pri futsalu.

V septembru smo od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v društvu prejeli odločbo o statusu nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa. Status društvu omogoča, da lahko fizična oseba do 0,5 % svoje dohodnine nameni za podporo delovanju kluba.

V novembru smo se z uspešno prijavo na razpis Šport mladih pridružili veliki družini športnih klubov, ki jih v okviru projekta Šport Mladih podpira NLB d.d. Pridobljena sponzorska sredstva so izjemnega pomena za razvoj našega kluba in delo z najmlajšimi.

V društvu že 125 članov

Ob koncu leta je naše društvo štelo že 125 članov, od tega 78 mladoletnih in 47 rednih članov. Med fanti je treniralo tudi 10 deklet, od tega štiri še v mešanem nogometu za ŽNK Krim. Poleg zelo uspešnega sodelovanja z ŽNK Krim v nogometu DU15, je v iztekajoči se sezoni 6 igralcev sodelovalo na regijskih centrih MNZ Ljubljana selekcij U12 in U13 ter dva igralca na NZS centrih v futsalu selekcije U15.

Povezujemo futsal in nogomet

V NK Ribnica povezujemo igranje futsala in nogometa, saj najboljši nogometni klubi dokazujejo, da se elementi obeh športov izredno dobro dopolnjujejo in je veliko znanih nogometašev začelo svojo športno kariero ravno z igranjem futsala. Otroci so futsal in nogomet trenirali pod okriljem petih trenerjev: Lada Grguriča, Srečka Rajšla, Davida Košmrlja, Antona Pojeta in Primoža Koširja. V prihodnji sezoni se bo trenerska ekipa še dodatno okrepila.

V futsalu oblikovanih šest selekcij

V sezoni 2019/2020 je bilo v futsalu oblikovanih 6 selekcij: U6, U7, U9, U11, U13 IN U15. Selekcija U15 je kot vstopna selekcija sodelovala v 1. Slovenski futsal ligi U15. Ekipa fantov in dveh deklet je na igrišču pokazala čudovito in borbeno igro in se v rednem delu prvenstva uvrstila na 4. mesto. Zaradi epidemije Covid-19 se SFL ni odigrala do konca in liga ni dobila prvaka U15. V selekciji U13 sta pod okriljem NZS tekmovali v tej sezoni dve ekipi, starejša U13 A in mlajša U13 B. Ekipa U13 A je redni del prvenstva zaključila na 2. mestu na Zahodu, v končnici pa zasedla 4. mesto v Sloveniji, kar je za klub odličen uspeh. Decembra 2019 se je selekcija U13 udeležila mednarodnega futsal turnirja v Škofijah in osvojila odlično 3. mesto med 12 ekipami. Januarja pa se je selekcija udeležila 8. tradicionalnega futsal turnirja v Cerknici in osvojila 1. mesto. Selekciji U11 in U9 sta tekmovali v tekmovanju MNZ Ljubljana, obe sta zabeležili veliko zmag in izboljševali taktičnost igre in pripravljenost tekom celega leta. Naša druga najmlajša selekcija U7 je igrala prijateljske tekme v Kočevju in Cerknici. Mali futsalerji so pokazali že veliko znanja in napredka pod budnim očesom trenerja Srečka!

V nogometne lige MNZ Ljubljana so se vključile tri selekcije, U13, U10 in U9. Selekcija U13 je igrala v 3. ligi mlajših dečkov. Liga se je začela jeseni 2019; končala naj bi se aprila 2020, vendar se zaradi epidemije Covid-19 tudi ta liga ni zaključila. Ekipa je za prvouvrščenimi, Dolomiti Dragomer in eno manj odigrano tekmo zaostala le za 4 točke. Pri selekcijah U10 in U9 se rezultati tekem še ne beležijo, vendar sta obe selekciji tekom celega leta zelo dobro napredovali.

V sredini marca zaprli vrata za treninge

Vsi klubi smo v sredini marca zaprli vrata za treninge, nekateri so vodili vadbo preko spleta. Bolezen in virus sta z močjo okužb in stotisoči umrlih močno zaznamovala celoten svet in vsa področja naših življenj. Telesni, socialni stiki so postali zelo omejeni, srečevali smo se z maskami na obrazu v pričakovanju, da z ukrepi uspemo zajeziti epidemijo. V luči epidemije, pod katero se je znašel ves svet in šport, smo bili prisiljeni načrte v iztekajoči se sezoni prilagoditi, saj programa, kot smo si ga zastavili, ni bilo mogoče v celoti izvesti.

Če je bilo še toliko stvari pred epidemijo koronavirusa samoumevnih, bomo v novi sezoni zagotovo znali vsi še bolj ceniti vsak trenutek, ki ga bomo lahko v športu in na drugih področjih svobodno in aktivno preživeli skupaj.

S treningi pričnemo avgusta

V mesecu juliju NK Ribnica odhaja na zaslužene počitnice, avgusta pa spet pričnemo s treningi, o katerih vas pravočasno obvestimo na naši FB in Instagram strani in vas hkrati vabimo k vpisu otrok! Prvi mesec vadbe je brezplačen, vabljeni!

Mateja Rovan, NK Ribnica

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki