fbpx
E-UTRIP
Aktualno Avto-moto Bonton Kočevje Kultura Novice Občina

Predvidoma v ponedeljek spet na KOLU

Nobena skrivnost ni, da je bil pred dobrim mesecem, natančneje 5. aprila 2019, v Kočevju vzpostavljen oziroma za uporabo odprt sistem javne izposoje koles KOLU, s katerim je občina Kočevje naredila še en korak k vzpostavitvi celovite kolesarske infrastrukture in k uresničevanju vizije trajnostne mobilnosti v Kočevju. A seveda brez škodoželjnežev tudi tokrat ni šlo. Namreč, že nekaj dni po odprtju sistema KOLU so nepridipravi (kot so nekateri napovedovali že pred postavitvijo sistema) poškodovali skoraj vsa kolesa, kar 16 od 20-ih, in pa dve postaji v celoti ter nekaj stebričkov na drugih postajah. Kot pravijo na Občini, je materialna škoda ocenjena na okoli 10.000 evrov. Povedali so še, da so k popravilu skupaj s ponudnikom sistema pristopili nemudoma, tako, da naj bi v ponedeljek, 13. 5. 2019 ponovno lahko skočili na KOLU.

Nad vandalizem z video nadzorom

Občina odgovarja, da so že pred predajo sistema v uporabo pristopili k urejanju soglasja informacijskega pooblaščenca za vzpostavitev video nadzora, ki pa bo sedaj tudi dejansko vzpostavljen. Poleg tega bo poskrbljeno tudi za poostren nadzor v mestu oziroma nad javnimi površinami. Dodajajo še, da si bodo seveda prizadevali, da bo sistem vnaprej nemoteno deloval in, da se bo čim več ljudi odločilo za uporabo koles in s tem trajnostno mobilnost.

Ali so ljubitelje povzročanja škode že prijeli ter kakšne kazni jih čakajo, smo povprašali še pristojne policijske organe, njihov odgovor še čakamo.

N.Š.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki