fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Zdravje

Pred vhodom v ZD Kočevje odslej grelniki za čakajoče

Organizacija dela v zdravstvenih ustanovah je zaradi porasta nalezljivih bolezni precej spremenjena, med drugim tudi to, kdo in koliko ljudi lahko vstopa v omenjene objekte. Tako je tudi v ZD Kočevje, kjer v stavbo lahko vstopijo izključno tisti, ki so na vrsti, da vstopijo v izbrano ambulanto, v kateri so naročeni za pregled oz. posvet. Ostali so primorani počakati pred vhodnimi vrati, dokler obravnavani pacient ne pride ven.

Mrzli zimski dnevi so tu in pacienti se med čakanjem na pregled dodobra premrazijo, saj tokrat ne morejo čakati v za to predvidenih čakalnicah znotraj stavbe, temveč zunaj na mrazu. Mnogi pacienti so v zdravstveno ustanovo namenjeni z razlogom, njihovo stanje je slabše in posledično še bolj dovzetno za različna obolenja, kar mraz lahko le še pospeši. Tega se zelo dobro zavedajo tudi v ZD Kočevje, kjer so včeraj uspešno postavili nove grelnike, ob katerih se čakajoči lahko vsaj nekoliko ogrejejo in lažje počakajo na vstop v ustanovo. Grelniki so že v uporabi, pred vsakim vhodom sta postavljena po dva, na primerni preventivni razdalji. Tako bo pacientom v teh dneh vsaj nekoliko lažje in predvsem topleje.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki