fbpx
E-UTRIP
Aktualno Dobro je vedeti Zanimivosti & Zabava

Prebivalstvo najstarejše v Osilnici, Sodražica pa tretja na lestvici najmlajših!

Povprečni prebivalec Slovenije je bil 1. januarja letos, ko je bilo v Sloveniji 2.107.180 prebivalcev, star 43,8 leta. Prebivalstvo je najstarejše v Občini Osilnica, v povprečju 53 let. Najnižjo povprečno starost imajo prebivalci Občine Komenda, dobrih 39 let. Najvišji delež žensk je v občini Murska Sobota, najnižji pa v Šentrupertu, poroča STA.

Med občinami, ki imajo v povprečju najstarejše prebivalstvo, sta še občini Kostel, kjer je bila povprečna starost 1. januarja letos 51,6 leta, in Hodoš z eno leto nižjo povprečno starostjo prebivalstva. V vseh ostalih občinah je povprečna starost občanov pod 50 let.

Delež najmlajših prebivalcev v občini, to je tistih, ki so stari do 14. let, je najnižji v Občini Osilnica, znaša 7,2 odstotka. Sledita občini Šalovci (8,7 odstotka) in Kostel (9). Najvišji pa je ta delež v Občini Gorenja vas – Poljane, kjer je do starosti 14 let dobra petina prebivalcev, natančneje 20,7 odstotka. Sledita občini Komenda (20,2) in Sodražica (19,3).

Delež prebivalcev, starih 65 let ali več, je najvišji v Občini Osilnica, znaša 35,8 odstotka, najnižji pa je v Občini Benedikt, kjer znaša 13,7 odstotka.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki