fbpx
E-UTRIP
Fotografija je simbolična.
Izpostavljeno Črna kronika Kronika

Povzročila sta za nekaj tisoč evrov škode

Včeraj so bili policisti PZ Ljubljana obveščeni, da sta v sredo, okoli 12. ure na območju Malih Lašč neznanca pristopila do stanovanjske hiše in s pretvezo, da bosta opravljala dela na telekomunikacijskem omrežju, zvabila oškodovanko iz hiše. Eden izmed njiju je oškodovanko s pogovorom zamotil, med tem pa je drug storilec vstopil v hišo, jo preiskal in odtujil sef, ter nakit. Z dejanjem sta povzročila za nekaj tisoč evrov materialne škode. S kraja sta se nato odpeljala z belim osebnim vozilom. Eden izmed storilcev je nosil kirurško masko. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilcev in bomo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

“Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila). Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200, ” sporoča PU Ljubljana.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki