fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kronika

Ponovno gorelo ob jezeru

Včeraj ob 19.25 je ob Kočevskem jezeru gorela suha trava. Gasilci PGD Kočevje so pogasili požar na površini 1400 kvadratnih metrov. Gasilci te dni večkrat posredujejo na podobnih intervencijah, zato velja opozorilo:

Pri požiganju trave, listja in vejevja se nemalokrat zgodi, da ogenj uide izpod nadzora in ogrozi zdravje in življenje ljudi. Sunki vetra ogenj v hipu razplamtijo in ga je težko ukrotiti.

Zato vse, ki nameravajo v teh dneh v naravnem okolju kuriti pristojne službe opozarjajo, da je v Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju določeno, da je potrebno kurišče v naravnem okolju urediti tako, da je obdano z negorljivim materialom, da je območje vsaj meter od zunanjega roba očiščeno vseh gorljivih snovi, kurišče mora ves čas kurjenja nadzorovati polnoletna oseba, po končanem kurjenju je ogenj potrebno popolnoma pogasiti. Prav tako je določeno, da se ob povprečni hitrosti vetra, večji od 20 km/h ali ob sunkih vetra močnejših od 40 km/h, ne sme začeti s kurjenjem oziroma je treba s kurjenjem takoj prenehati.

Vse, ki bodo v naslednjih dneh čistili vrtove, njive gozdove in odpadke sežigali, pozivajo naj spoštujejo predpise in naj bodo izjemno previdni. Posledice, ki jih povzroči ogenj, znajo biti izjemno hude.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki