fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Aktualno PR Zanimivosti & Zabava

Pomladno prebujanje v Kostelu

Čeprav dnevi koledarja še vedno vztrajajo pri zimi, se je letos narava odločila malce spremeniti taktiko in nam že februarja postregla z nekaj prav spomladanskimi temperaturami. Sončno vreme kar vabi k raziskovanju in izletom po bližnjih ter malce bolj oddaljenih krajih. Tako so se po krajšem zimskem premoru tudi za grad Kostel že začele zanimati prve skupine obiskovalk in obiskovalcev. Grad še posebej radi obiščejo upokojenci v sklopu letnih izletov ali družine, ki uživajo v doživetem pripovedovanju o burni zgodovini gradu ter čudovitih razgledih na dolino reke Kolpe.

Posebnost naših ogledov je pristen stik z obiskovalkami in obiskovalci, pri čemer so poglobljene predstavitve gradu, zgodovine in zbirk na gradu v enaki meri deležni tako posamezni obiskovalci kot večje zaključene skupine. Posebej slednje svoje doživetje gradu rade dopolnijo z ogledom etnološke zbirke Babičina kuhinja v Koči Kostel pod gradom, po kateri jih popelje ena od članic Društva kostelskih žena Nežica, za piko na i pa poskusijo še lokalne dobrote – kostelski želodec, rakijo in ekološki sir. Zaposleni na zavodu si prizadevamo, da v turistično ponudbo vključujemo čim več lokalnih pridelovalcev, ponudnikov in društev, ki prispevajo k raznolikosti, pestrosti in visoki kakovosti ponudbe. Hkrati gostom predstavljamo tudi širše možnosti ogledov, izletov, nastanitev in druge ponudbe v Kostelu, na Kočevskem, v Osilnici, pa tudi v Gorskem kotarju in ostalih bližnjih krajih.

Poleg vodenih ogledov, degustacij in drugih aktivnosti na gradu pomagamo tudi pri organizaciji rojstnih dni, bodisi na gradu bodisi v večnamenskem prostoru v nekdanjem PIK-u na Petrini ter organizaciji poslovnih srečanj, druženj in delavnic. V želji po kakovostni ponudbi kulturnih dogodkov za domačinke in domačine vse leto organiziramo proslave, izlete in delavnice, pri tem pa se povezujemo z društvi, vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in posamezniki iz bližnjih krajev z obeh bregov reke Kolpe. Svoj obisk gradu je pred začetkom sezone potrebno najaviti vnaprej, sezona pa se bo začela predvidoma konec aprila.

V četrtek, 7.3. 2024, na Zavodu za kulturo in turizem Kostel poteka dogodek ob obeležitvi mednarodnega dneva žena, na katerem nastopajo otroci Vrtca pri OŠ Fara, učenke in učenci OŠ Fara in OŠ Brod Moravice ter vokalna skupina Vocabella.

13. aprila pa organiziramo izlet v Olimje in Celje, na katerega se lahko prijavite do zapolnitve mest. Tako kot v Kočevju bomo marca tudi v Kostelu poskrbeli za naravo – turistično športno društvo Kostel namreč 23. 3. organizira čistilno akcijo, vse informacije pa dobite pri predsednici društva na številki 040516660.

Zavod za kulturo in turizem Kostel lahko spremljate na istoimenski Facebook strani ali na spletni strani www.visitkostel.com, vse informacije v zvezi z dogajanjem, izleti, gradom in sodelovanji pa lahko dobite tudi na telefonski številki 051328682 ali na elektronski pošti preko zavod@visitkostel.com.

Tinkara Hodnik

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki