fbpx
E-UTRIP
Izpostavljeno Kočevje Narava & zdravje Zanimivosti & Zabava

Po zaklad ni treba daleč, vabljeni v Zaklade Kočevske!

Pomen lokalnega se z leti veča in Kočevje je prava zakladnica naravnih danosti. Pred petimi leti se je v središču Kočevja, na Ljubljanski cesti 5, v okviru Zadruge Zakladi Kočevske, odprla butična trgovinica Zakladi Kočevske. Če smo malo pravljični, se je v zakladu vedno skrivalo tisto najžlahtnejše. Tudi v Zakladih Kočevske se skriva le najboljše – tu se srečajo kakovost, svežina in vrhunski lokalni izdelki.

V trgovini ste dobrodošli od torka do petka, med 9. in 12. ter 16. in 18. uro in ob sobotah med 8. in 12. uro. Tam vas bo postregla vedno nasmejana Ana Jajetić Adamič in vam predstavila bogat asortima.

Iz Zakladov Kočevske boste odšli s polno košarico, ki presega osnovna živila in zadovolji najbolj zahtevnega kupca.

Začnimo s kočevskim medom, ki je naše zlato. To izjemno bogato živilo je pridelano s skrbnostjo lokalnih čebelarjev. Za sladokusce poskrbijo naravni sokovi, ki ponujajo osvežitev ne glede na letni čas. Ljubitelji mesnih izdelkov se z veseljem ozirajo proti vitrini, kjer ne manjka suhomesnatih izdelkov od pršutov, suhih salam, klobas, pancet itd. V ponudbi imajo sladkovodne ribe.

V Zakladih Kočevske vas pričaka sveže mleko in mlečni izdelki. Sezonsko je na voljo tudi kozje mleko. Da si mleko zagotovite, so zaželene rezervacije.

Ljudje z veseljem pridejo po domača jajca, ki obogatijo zajtrke ali dodajo žlahtnost pecivu, testeninam in ostalim jedem. Če smo že pri testeninah in pecivu, tudi ta dimenzija okusov se najde na njihovih policah. Ne gre izpustiti priljubljenih kočevskih bombic, ki se pripravljajo s spoštovanjem in upoštevanjem tradicionalnih receptov.

V trgovini boste našli ekološke čaje, zeliščne sirupe in kapljice, žita in moke. Njihova raznovrstna ponudba je sestavljena celo iz surove hrane za pse.

Na police vedno znova prihajajo nove dobrote

V lični trgovini je na police postavljenih okoli 200 različnih dobrot. Skupni imenovalec ponudbe je lokalno ter ekološko. Za svoje zveste ter bodoče stranke asortima širijo in nagrajujejo. Pogoj je, da so dobrine slovenske, prednost imajo seveda lokalni ponudniki. In večina distributerjev prihaja ravno iz Kočevja in okolice, kar pomeni, da ima blago kratke dobavne poti in tako ohranja svežino. Plod sodelovanja z ekološkimi kmetijami v naši okolici je ponudba svežih, ekoloških izdelkov.

Rdeča nit trgovine je tudi skrb za okolje, zato stranke spodbujajo, da embalažo prinesejo s seboj. Kjer je le možno, embalažo reciklirajo.

V Zaklade Kočevske po darilo

V skrinji dragocenosti se med drugim najde kar nekaj kozmetičnih izdelkov in spominkov. Če nimate ideje za darilo za svoje bližnje ali za poslovne partnerje, vam ga pripravijo, aranžirajo in tudi dostavijo. Lahko pa jih presenetite z njihovim darilnim bonom.

Majhne trgovine imajo privilegij osebnega pristopa. O ponudbi stranke obveščajo preko sms sporočil, predvsem to velja za izdelke, ki niso v stalni ponudbi (sladkovodne ribe, ekološko kozje mleko, domači piščanci ipd.) V bližnjo okolico dobrote tudi dostavijo. Vabijo vas k obisku njihove spletne trgovine, spletna naročila pa po pošti pošiljajo po celi državi.

V delovnem času so dosegljivi na telefonski številki: 030 649 900 ali po elektronski pošti: trgovina@zakladi-kocevske.si

V okviru Zadruge zakladi Kočevske deluje tudi tržnica. Zadruga daje v najem vrtičke na   Marofu in Trati ter skrbi za drevesnico na Marofu. 

Da bi odkrili zaklad, se torej ni treba potapljati na dno morja ali kopati po peščeni plaži. Zakladnica lokalnih in trajnostnih izdelkov nas čaka v srcu mesta.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki