fbpx
E-UTRIP
FOTO: Posnetek zaslona DVK.
Aktualno LOKALNE VOLITVE 2022 Novice

Po prvem krogu le en županski stolček za Gibanje Svoboda – v Osilnici!

Kljub temu, da je na letošnjih županskih volitvah, ki se jih je sicer udeležilo le 47,47 % volilnih upravičencev (druga najmanjša volilna udeležba v zgodovini Slovenije), stranka Gibanje Svoboda v boj za županski stolček poslala kar 51 kandidatk in kandidatov, se slednji niso ravno dobro izkazali. V prvem krogu je namreč zmagala le ena njihova kandidatka, in sicer Alenka Kovač, ki je znova postala županja Osilnice, najmanjše slovenske občine.

V Kostelu in v Velikih Laščah drugi krog

Če je bilo v Ribnici in Sodražici znano že pred volitvami, da bosta aktualna župana s svojim delom nadaljevala tudi naslednja štiri leta, pa bodo v Kostelu in v Velikih Laščah to informacijo dobili šele čez slabih 14 dni. Čaka jih namreč drugi krog.

V Velikih Laščah je v prvem krogu največ glasov zbral aktualen župan, dr. Tadej Malovrh, in sicer 29,91 %, sledi Matjaž Hočevar s 24,34 %. Kandidata se bosta tako pomerila v drugem krogu, ki bo 4. decembra.

FOTO: Posnetek zaslona DVK.

Tudi v Kostelu bodo volivci novega župana ali županjo dobili šele 4. decembra, ko se bodo odločali med Natašo Turk, ki je v prvem krogu prejela 41,13 odstotkov glasov in Valentinom Južničem, ki je prejel 31,72 odstotkov glasov.

FOTO: Posnetek zaslona DVK.

Število občin z izvoljenim kandidatom v prvem krogu: 165,
Število občin brez kandidata s potrebno večino v prvem krogu: 47.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki