fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Narava & zdravje Novice Šport

Po Kostelski planinski poti, rezervirajte si termin za naslednje leto!

Turistično športno društvo Kostel in Planinsko društvo Kočevje sta v soboto, 25. maja 2019, že 26. leto zapored, organizirala pohod po Kostelski planinski pot. Pričetek letošnjega pohoda je bil ob 9. uri pred LD v Banja Loki, zaključek na novo trasirane poti, ki je zahtevala cca 4 ure hoje, pa na Stružnici. 70 pohodnikov, se je v spremstvu vodičev, iz Banja Loke preko Jesenovega vrta, povzpelo na Kapič, ki je z 905 m nadmorske višine najvišji vrh Kostela. Iz Kapiča je pot vodila na Stružnico, kjer je bil uradni zaključek pohoda in zadnja kontrolna točka. Gostinstvo Janežič je tu poskrbelo za hrano in pijačo. Po okrepčilu so se pohodniki po gozdni cesti podali nazaj v Banja Loko.

Kljub temu, da je bil mesec maj letos vremensko zelo nestanoviten, se je vreme organizatorjev in pohodnikov usmililo. Ves čas pohoda je namreč sijalo sonce, krošnje gozda pa so na pešpot metale prijetno senco. Na koncu lahko rečemo, da smo bili s pohodom zadovoljni tako organizatorji kot obiskovalci. Zato že načrtujemo 27. Kostelski planinski pohod, ki bo naslednje leto 23.maja. Rezervirajte si termin!

Nataša Letig Žagar, TŠD Kostel

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki