fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika Novice Občina

Po izredni seji okrepljen policijski nadzor v Kočevju

Igor Ciperle v primežu novinarskih vprašanj.

Že v petek, dan po izredni seji kočevskega občinskega sveta, je bilo iz Ljubljane v pomoč kočevskim kolegom pri zagotovitvi splošne varnosti oziroma izvajanju poostrenega nadzora, napotenih več deset pripadnikov posebne policijske enote s službenimi psi in konjenico. Za izvajanje zakonitosti policija sodeluje tudi z vsemi deležniki v občini Kočevje, predvsem inšpekcijskimi službami (okoljska in gradbena) ter medobčinskim redarstvom, enako tudi v okviru regijske koordinacije v Novem mestu, kjer so se že dogovorili o nadaljnjih oblikah dela, saj gre za podobne težave na širšem Dolenjskem in v Beli krajini.

Med vikendom od 6. do 9. septembra so tako skupne policijske enote v naseljih na robnih delih Kočevja opravile več intervencij. Na delu so namreč znova bili vandali, ki že vrsto let ponavljajo ista kazniva dejanja. Tako so pri poskusu oškodovanje občinskega premoženja prejeli mladoletni osebi in ju izročili staršema ter skladno z zakonodajo proti njim podali obtožni predlog. Prav tako so policisti voznikoma brez vozniškega dovoljenja zasegli vozili, pri čemer je bila uradna oseba fizično napadena. Patrulja je storilca ustrezno vzela v obravnavo.

»Z delovanjem skladno z zakonodajo želimo občanom z našo prisotnostjo dejansko povečati občutek varnosti na vseh področjih. Pri tem seveda policija ne more ostati sama, zato vse občane pozivamo, da prijavljajo delinkventna dejanja, bodisi na številko policije ali na policijsko postajo Kočevje,« je dejal Igor Ciperle, vodja sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana.

Ukrepi poostrenega nadzora se bodo izvajali vse dotlej, dokler ne bo vzpostavljen javni red in mir. Če bo treba, se bo število mož okrepilo. Na vprašanje, ali se poostren nadzor na robnih delih mesta ozirom v naseljih izvaja tudi v romskih naseljih, je Igor Ciperle temu pritrdil. Sicer pa, to je vsem znano, a jim težko gre iz ust in je jedro vseh težav v Kočevju, ki jih je obravnaval Občinski svet in s katerimi se sooča policija, ravno v romskih naseljih, ker se posamezniki preprosto požvižgajo na predpise, zakonodajo in kajpak javni red in mir ter varnost. Je napočil trenutek, da se temu naredi konec ?

(mgć)

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki