fbpx
E-UTRIP
Aktualno Kočevje Kronika

Dva nasilneža pretepla mladoletnika v Koprivniku- Podrobnejše informacije

V uredništvo smo prejeli anonimno prijavo glede nasilja, ki se zgodilo nad mladoletno osebo v Koprivniku. Po navedbah prijave naj bi dva “plačanca”, ki naj bi pripadala skupnosti Romov, pretepla mladoletnika, ki je po dogodku pristal v bolnišnici v Novem mestu. Plačanca naj bi najel drug mladoletnik, ki naj bi jima celo naročil uboj.

Dogodek smo preverili na Policiji, ki potrjuje dejanje z naslednjimi besedami: “Policisti  so bili včeraj, nekaj po 20. uri obveščeni o dogodku na območju Kočevja. Po do sedaj zbranih obvestilih je 18-letni osumljenec v družbi s še eno osebo večkrat udaril mladoletnika in ga lažje poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve lahkih telesnih poškodb. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo o ugotovitvah obveščeno pristojno državno tožilstvo.”

Vaščanka Koprivnika razjasnila situacijo

V zvezi z dogodkom smo prejeli klic vaščanke Koprivnika, ki je celotno dogajanje podrobneje obrazložila. Pred samim dogodkom se je družila skupina treh mladoletnikov, ki so ob prijetnem kramljanju poslušali balkansko glasbo. Slednja očitno ni bila ravno po godu 17-letnemu fantu, ki je bil kasneje pretepen, in je z neprimernimi izjavami skupino začel izzivati. Obenem pa je pogumno in odločno napadal tudi člane Romske skupnosti, o katerih je povedal marsikaj neprimernega in žaljivega. Ker je tako zavzeto govoril o njih, je skupina mladoletnikov predlagala, da jim to pove kar sam, saj jim je stalno dajal vedeti, da se jih ne boji in skupino “metal” v isti koš. Mladoletnik iz skupine je tako predlagal 17-letniku, da lahko pokliče Rome in jim vse to pove sam. 17-letnik se je s tem strinjal in fant iz skupine, ki je takrat edini imel pri sebi telefon, opravil klic.

V tem klicu je 17-letnik govoril žaljivo in napadalno do Romov. Ob tem so se razjezili in mu zagrozili, da bodo prišli do njega in ga pretepli. Po klicu je skupina mladoletnikov odšla domov, saj se niso želeli spuščati v tovrstne zadeve. Kasneje pa so izvedeli, da sta dva člana romske skupnosti kljub vsemu prišla do 17-letnika in mu prizadejali lažje telesne poškodbe. Ob tem je prišlo tudi do prebitja arkade, zaradi česar je moral iti na obravnavo in opazovanje v novomeško bolnišnico. Tam je ostal čez noč, naslednji dan pa je že prišel domov. 

Lažnih prijav se je potrebno vzdržati!

Anonimna prijava je povzročila preplah in neupravičeno napihovanje zadev, ki še zdaleč niso bile takšne, kot so se dejansko zgodile. Ob tem pozivamo vse, da se takšnih pretiranih in neresničnih izjav, kolikor je možno, vzdržite, saj lahko naredijo veliko škode nedolžnim osebam, ki si tega ne zaslužijo. Tako Policija kot Center za socialno delo namreč prejmejo veliko lažnih prijav, ki so jih dolžni obravnavati in preveriti, s čimer po nepotrebnem izgubljajo nadvse dragoceni čas, ki bi ga lahko porabili za druge, resnejše zadeve. Kar pa ne velja za dejanja, ki so se resnično zgodila in za katere so prijave popolnoma na mestu!

Prijave kaznivih dejanjih pomembno prispevajo k varnosti vseh

Anonimne in ne-anonimne prijave ob nasilju in drugih kaznivih dejanjih so še kako pomembne za to, da se stanje in varnost v okolju lahko izboljšuje in ohranja. Zato obenem pozivamo vse, ki so kadarkoli in še bodo prisotni ob kaznivih dejanjih, da le-to nemudoma sporočijo in prijavijo Policiji. Le s skupnimi močmi lahko prispevamo k izboljšanju stanja na področju varnosti.

M.K.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih

Piškotki